lab501.ro

Review – Netgear ReadyNAS 526X + Seagate IronWolf Pro

Scris de: , in categoria: Featured, Retelistica, in 27 June, 2017.

Seagate IronWolf Pro

 
Una dintre problemele pe care testarea NAS-urilor o implica este imposibilitatea de a compara rezultatele obtinute daca nu utilizam aceleasi hard-disk-uri pentru test. Pentru a inlatura aceasta problema, am ales doua hard-disk-uri Seagate IronWolf Pro de 10TB pe post de HDD-uri de test. Fiind dotate cu o viteza de rotatie de 7200rpm, un buffer de 256MB, conectivitate S-ATA 3 si viteze de citire/scriere de pana la 160MB/s, acestea se numara printre cele mai rapide hard-disk-uri de pe piata in acest moment, fiind de asemenea dotate cu o tehnologie denumita AgileArray, care imbunatateste teoretic stabilitatea si fiabilitatea in momentul in care hard-disk-urile sunt montate in NAS-uri si configurate in RAID.

Spre deosebire de modelul IronWolf, in cazul IronWolf Pro toate capacitatile sunt dotate cu senzori de vibratii, serviciu de recuperare gratuita a datelor valabil timp de 2 ani (dupa ce inregistrati hard-disk-ul pe site-ul Seagate), 5 ani garantie si o cantitate de date rulate anual de pana la 300TB.

Mai mult decat atat, in cazul anumitor producatori (Synology, de exemplu), avem acces la un serviciu denumit IronWolf Health Management, care monitorizeaza constant sanatatea hard-disk-urilor si ne atentioneaza in momentul in care un back-up este necesar.

Hard-disk-urile Seagate IronWolf Pro sunt disponibile in capacitati cuprinse intre 2 si 10TB, respectiv pentru preturi cuprinse intre 600 si 2000 RON, in functie de capacitate.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – Netgear ReadyNAS 526X + Seagate IronWolf Pro

  1. Excelent! sunt incantat ca citesc un alt articol dedicat NAS-urilor și cu atât mai mult sa aflu ca vor urma și altele…

Lasa-ne un comentariu: