lab501.ro

Review – Creative MUVO 2c

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 22 January, 2019.

Experienta in utilizare

 
Evident, este foarte simplu si intuitiv sa conectezi boxa la un smartphone si sa o controlezi de acolo cu ajutorul aplicatiei Sound Blaster Connect. Insa nu acesta este scopul unei boxe dedicate sportivilor, asa cum explicam si la inceputul acestui articol. Prin urmare, pe noi ne-a interesat mai mult modul in care functioneaza MP3 Player-ul integrat, fara sa fie nevoie sa utilizam un alt dispozitiv.

Ca orice dispozitiv compact, care necesita utilizarea unor combinatii de taste pentru functii avansate (previous / next), exista o perioada de acomodare si in cazul lui Creative MUVO 2c, insa aceasta este destul de scurta. Practic, in momentul in care ai inteles cum functioneaza sistemul de control si l-ai utilizat 5-10 minute esti gata sa pornesti pe partie fara prea mari batai de cap.

Iar aici… isi face aparitia partea frumoasa a acestui review… modul in care Creative MUVO 2c poate sa sune. Nu cred ca ar mai trebui sa ne mire faptul ca un produs dezvoltat de catre cei care au inventat “Sound Blaster”-ul suna foarte bine. In fond, in ultimii ani am testat cateva dintre produsele moderne ale acestora, de la Sound Blaster X G5 si G6 si pana la Katana sau Sound Blaster X AE-5 si de fiecare data am fost impresionati de calitatea sunetului.

Totusi, de aceasta data discutam despre un dispozitiv de 93mm lungime, cu un pret mai mic de 200 RON, deci nu putem avea pretentii de audiofili. Si desigur, Creative MUVO 2c nu este un dispozitiv dedicat audiofililor. Cu toate acestea insa, micuta boxa portabila reuseste sa impresioneze pe deplin cu veleitatile sale de unitate multi-media portabila, oferind o redare impresionanta a frecventelor joase, indiferent de volum, in timp ce inaltele sunt redate corect, ceea ce se intampla mai rar in cazul boxelor de mici dimensiuni.

Frecventele medii par sa ramana uneori in spate, din punctul meu de vedere, insa aici nu discutam despre un player Hi-Fi dedicat auditiei muzicale in sufragerie, ci despre o boxa portabila care trebuie sa sune bine in exterior, in miscare. Iar Creative MUVO 2c se descurca excelent in acest scenariu, oferind suficient volum si amplitudine, fara a stresa insa inutil vecinii de partie care schiaza la 10m in fata noastra. Daca doriti acest lucru, puteti imperechea doua boxe – atata timp cat nu va indepartati la o distanta mai mare de 10m, 2 persoane se pot bucura pe partie de acelasi fundal sonor.

Singurul punct slab, inerent dimensiunii reduse, este autonomia. Daca in conditii normale de utilizare (0-45 oC), adica pe bicicleta vara, la plaja, sau la gratar, Creative MUVO 2c poate reda aproximativ 5-6 ore de material muzical, in momentul in care ajungem pe partie si avem de-a face cu temperaturi cuprinse intre -20 si 0 oC, autonomia scade semnificativ, inspre 2-3 ore de redare, ceea ce poate sa nu fie suficient pentru o zi intreaga petrecuta pe partie sau in padure.

Evident, dimensiunea redusa, calitatea audio si pretul convenabil trebuie sa fie balansate si de catre un compromis, iar acesta este, in cazul de fata, autonomia. Totusi, pentru o dimineata sau o dupa-amiaza de placa, Creative MUVO 2c ofera suficienta distractie, motiv pentru care nu pot decat sa o recomand celor care isi doresc un mini sistem de entertainment portabil, care sa ii acompanieze pe partie, pe plaja, in padure sau pe pista de biciclete.

De aceea, daca sezonul acesta veti vedea pe partie un barbos cu o boxa rosie atarnand de ruscacul albastru, sa stiti ca s-ar putea sa fiu eu, bucurandu-ma din plin de ceea ce poate oferi Creative MUVO 2c. Sunt usor de recunoscut, deoarece am in mare parte din cazuri in mana un GoPro si ma dau pe o placa neagra, simpla, din fibra de carbon, fabricata manual in Romania…

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: