lab501.ro

Review – Creative MUVO 2c

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 22 January, 2019.

Specificatii

 

 Creative MUVO 2c
Difuzoare1 x activ
1 x radiator pasiv
Conectivitatejack audio, microUSB, microSD, Bluetooth 4.2 ( A2DP, AVRCP, HFP), microfon
BaterieLi-Ion, 650 mAh, ~6h
Dimensiuni67 x 93 x 38 mm
Greutate159g
Rezistenta intemperiiIP66
Formate suportateMP3 (8kbps - 320kbps)@8KHz - 48KHz
WMA (5 - 384kbps)@8KHz - 48KHz
FLAC (L0-L8 1000kbps - 1200kbps)
WAV - ADPCM (32kbps - 384kbps)@8KHz - 48KHz
AlteleSe pot imperechea doua boxe

USB Audio
Pret169RON

 
Creative MUVO 2c corespunde tuturor cerintelor noastre, fiind o boxa portabila echipata cu MP3 player si slot de card micro SD care accepta carduri cu o capacitate maxima de 128GB, de dimensiuni reduse (67 x 93 x 38 mm, 159g) si nu in ultimul rand rezistenta la intemperii (certificare IP66). Desigur, nu discutam despre o boxa submersibila, dar nici nu avem nevoie de acest lucru pentru activitati de genul snowboarding sau ciclism, rezistenta la praf si jeturi puternice de apa fiind mai mult decat suficienta.

Creative MUVO 2c este construita in jurul unui difuzor activ, cei de la Creative fiind secretosi in legatura cu dimensionile acestuia, dar eu estimez ca are undeva intre 20 si 25mm diametru, cuplat cu un radiator pasiv pentru redarea frecventelor joase. Practic, aerul dislocat de miscarea membranei difuzorului activ pune in actiune membrana de mari dimensiuni de pe latura din spate a boxei, aspect care ii confera lui Creative MUVO 2c posibilitatea de a reda frecvente joase surprinzator de bine, tinand cont de dimensiunile reduse.

Creative MUVO 2c este echipata cu un acumulator Li-Ion cu o capacitate de 650mAh, care se incarca in ~3 ore si ofera o autonomie de pana la 6h in conditiile recomandate de producator (0-45 oC). Desigur, in momentul in care discutam despre temperaturi negative, autonomia va avea de suferit, la fel ca in cazul oricarui alt dispozitiv electronic.

Doar pentru ca intalnim toate functiile care o califica pe post de boxa portabila pentru sportivi, asta nu inseamna ca functionalitatea lui Creative MUVO 2c este limitata strict la acest scenariu. Astfel, Creative MUVO 2c poate fi utilizata pe post de speaker Bluetooth, conectat la un smartphone sau notebook, ba poate fi chiar si controlata direct de pe telefon cu ajutorul aplicatiei Sound Blaster Connect. In acest mod, putem utiliza Creative MUVO 2c pe post de boxa pentru agrement, sau pe post de dispozitiv dedicat teleconferintelor, boxa fiind echipata de asemenea cu un microfon.

Evident, putem conecta boxa la un smartphone sau notebook printr-o conexiune audio, Creative MUVO 2c fiind echipata cu un jack de 3.5mm, sau o putem utiliza pe post de placa de sunet externa pentru notebook, datorita functiei USB Audio. Nu in ultimul rand, doua Creative MUVO 2c pot fi imperecheate fara fir, pentru a beneficia de o experienta stereo.

Totusi, cel mai important aspect, in cazul de fata, este functia de MP3 player independent, Creative MUVO 2c putand reda melodii de pe cardul micro SD fara a fi necesara prezenta unui alt device (smartphone, etc). Aici avem de-a face cu o gama de formate care va satisface chiar si gusturile celor mai exigenti, de la MP3 cu cu un bitrate de pana la 320Kbps si o rata de sampling de pana la 48KHz, pana la formate cum ar fi WMA (384Kbps – 48KHz) sau WAV (384Kbps – 48KHz), ba chiar si formate losless, pentru cei care isi doresc asa ceva, cum ar fi FLAC 1200kbps.

Creative MUVO 2c este disponibila in 8 variante de culoare, poate fi achizitionata din Romania pentru preturi cuprinse intre 144 si 179 RON, in functie de magazin si beneficiaza de 2 ani de garantie comerciala.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: