lab501.ro

Review – Apple AirPods + Baseus ACGS-A06 & Baseus ACGS-A07

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 3 May, 2018.

Teste si concluzii

 

 
In momentul in care discutam despre astfel de produse, exista doua moduri in care putem aborda problema. Modul obiectiv, al redactorului care testeaza un produs, este primul mod in care abordam orice subiect, deh…defect profesional. In acest scop, am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Nu in ultimul rand, nu am uitat de partea de convorbiri, fiind totusi vorba despe un headset dedicat smartphone-urilor. Apple Airpods au fost testate impreuna cu Huawei P20Pro si Huawei Mate 9, ambele dotate cu ultima versiune de Android, atat in interior cat si in exterior.

Din acest punct de vedere, avem de-a face cu un headset de foarte buna calitate, atat la capitolul auditie muzicala, cat si la capitolul convorbiri. Astfel, muzica este redata corect, cu un echilibru destul de bun intre frecvente si un soundstage surprinzator de larg pentru un dispozitiv de dimensiuni reduse. Desigur, audiofilii vor reclama prezenta pregnanta a frecventelor joase, usor in defavoarea mediilor, insa nu ar trebui sa uitam ca Apple au achizitionat Beats nu cu mult timp in urma, iar majoritatea utilizatorilor nu sunt audiofili.

La capitolul convorbiri lucrurile stau la fel de bine, Apple Airpods fiind unul dintre cele mai performante headset-uri pe care le-am ascultat vreodata. Vocea interlocutorului este redata clar si puternic si majoritatea celor care s-au aflat de cealalta parte a … firului… in momentul in care am utilizat Airpods pe post de headset au fost mirati de claritatea cu care ma auzeau.

Vestile bune nu se opresc insa aici, pentru ca Apple Airpods nu sunt un simplu headset. Astfel, datorita senzorilor integrati, putem utiliza double tap pentru a controla castile / telefonul. Astfel, daca atingem de doua ori oricare dintre casti in momentul in care suntem apelati, vom raspunde apelantului. Urmatorul double-tap va incheia convorbirea. Similar, in momentul in care ascultam muzica, putem pune pauza sau continua auditia la fel de simplu, cu ajutorul functiei double tap. Nu in ultimul rand, utilitarul AirBattery, disponibil gratuit in PlayStore, ne va indica pe ecran nivelul de incarcare al castilor. Desigur, lipsesc cateva dintre functiile prezente pe iOS, cum ar fi integrarea cu Siri sau posibilitatea de a seta o functie diferita pentru double-tap pentru fiecare casca in parte, insa personal nu pot sa spun ca le-am simtit lipsa.

Per total avem de-a face cu un produs de calitate, care ofera atat o calitate a auditiei / convorbirilor cu mult peste medie cat si functii cu adevarat utile. Si, culmea, este comercializat pentru un pret egal sau mai mic cu al altor produse cu functii similare – asta nu este ceva ce vezi la Apple chiar in fiecare zi. Totusi, dincolo de aspectul obiectiv, exista si latura subiectiva, specifica fiecaruia, inclusiv mie. Iar aici isi pot face aparitia trasaturile care transforma un produs bun intr-unul exceptional.

Dupa cum stiti, am preferat intotdeuna formatul ear-bud, in defavoarea castilor in-ear, iar Apple Airpods folosesc exact acest format. Asta inseamna, desigur, ca trebuie sa le probati inainte, pentru a va asigura ca stau cum trebuie in ureche, insa in cazul meu acest lucru nu a ridicat probleme. Daca ati utilizat EarPods si v-ati obisnuit cu ele, aceeasi experienta o veti avea si cu Airpods. Acesta este si motivul pentru care Apple Airpods sunt pentru mine mai mult decat un produs bun – faptul ca ma pot bucura de formatul preferat, acum si fara fir, indiferent daca merg pe strada sau la sala. Iar confortul adaugat de controlul tactil, plus calitatea chip-ului W1, care permite atingerea unor distante intre telefon si casti de pana la ~10m in interior sau chiar ~20m in exterior, adauga puncte in plus la capitolul confort in utilizare. Afirmatie valabila si pentru existenta unor accesorii cum ar fi Baseus ACGS-A06.

Si uite asa, de la subiect de ridicol pentru fanii Android, Apple Airpods se dovedesc a fi unele dintre cele mai performante headset-uri wireless pentru Android pe care le-am incercat vreodata. Si daca eu spun asta, un utilizator avid al telefoanelor Android si al ear-buds-urilor wired, cred ca va dati seama cat de mult m-au impresionat Apple Airpods !

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – Apple AirPods + Baseus ACGS-A06 & Baseus ACGS-A07

Lasa-ne un comentariu: