lab501.ro

Review – 1MORE Spearhead VRX Gaming Headset

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 4 September, 2018.

Software

 
Utilizatorii care au achizitionat castile pot descarca utilitarul 1More de pe site-ul producatorului, acesta fiind organizat in 4 ecrane distincte, fiecare dedicat unei functii. Astfel, in ecranul principal avem acces la reglajele de volum pentru casti, microfon si vibratii si putem activa sau dezactiva functia de noise cancelling.

Cel de-al doilea ecran este dedicat functiei de Head Tracking, cel de-al treilea iluminarii, aici putand fi setate culoarea dorita, efectul iluminarii, respectiv pornirea sau oprirea acestei functii, in timp ce in ultimul ecran avem acces la un egalizator, utilizatorul avand de asemenea la dispozitie 8 efecte predefinite de catre producator, in colaborare cu inginerul de sunet Luca Bignardi.

Evident, cea mai interesanta noutate este functia de head tracking, dedicata atat jocurilor, in special in VR, cat si filmelor. Practic, cu ajutorul tehnologiei Nx, castile recunosc miscarea capului, ajustand redarea sunetului in functie de pozitie. De exemplu, daca intoarceti capul catre stanga, sunetul se va auzi din dreapta, ajustarea avand loc in timp real. Daca in cazul auditiei muzicale nu castigam nimic utilizand aceasta tehnologie, in cazul jocurilor rulate pe un headset VR lucrurile se schimba complet, sunetul urmarind in mod firesc directia de miscare a jucatorului, pentru o experienta audio-vizuala completa.

De asemenea, in cazul filmelor cu o coloana sonora bogata, diferenta intre un headset stereo, sau un sistem de sunet 2.1, este cat se poate de clara, 1MORE Spearhead VRX plusand din plin la capitolul spatialitate. Practic, va trebui sa investiti serios intr-un sistem de sunet de tip home theater pentru a obtine acelasi efect pe care il puteti obtine utilizand aceste casti.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: