lab501.ro

Ravcore Cyclone & Ravcore Javelin

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 16 July, 2017.

Constructie

 
De ce a trebuit sa trecem prin toata povestea Gladiator/Javelin? Pai este destul de simplu… VKB Gladiator este un model destul de cautat de pasionatii de simulatoare, pentru pretul sau si pentru dotarile pe care le ofera pentru acest pret. Din pacate Gladiator nu este disponibil in Europa, prin urmare aparitia modelului Ravcore in magazine este un motiv de bucurie pentru pasionati.

Asa cum spuneam, nu discutam despre sisteme HOTAS costisitoare care ajung si la 1700-1900 RON, Ravcore Javelin fiind disponibil in Romania pentru 299 RON . Pentru acesti bani primim un joystick solid, cu baza metalica, senzori magnetorezistivi pentru axele X/Y (MaRS) si un maner care reproduce maneta unui faimos avion de vanatoare – Me-109.

Chiar daca in ultima imagine am folosit pentru comparatie versiunea modificata BK13, utilizata atat pe Me-109G cat si pe celebrul FW-190, asemanarea este evidenta. Desigur, in cazul manetei pentru PC, rolul tragaciului si al butonului superior s-au pastrat, insa locul butonului pentru radio a fost luat de un HAT cu 8 directii. Astfel, in mod normal tragaciul culisant este utilizat pentru armamentul principal, butonul superior pentru armamentul secundar, iar HAT-ul pentru a privi in jur in cockpit.

Pe latura din fata a manetei mai gasim un buton cu rol de shift, in dreptul degetului mic. Acesta aloca o functie secundara celor doua butoane (de exemplu armament 3, armament 4). In stanga gasim rotita “throttle”, care simuleaza maneta de gaze, in spatele ei fiind dispuse doua butoane care ar trebui teoretic sa controleze eleroanele.

Desi nu are dimensiuni impresionante, rotita “de gaz” are o cursa foarte precisa, iar pozitia este optima (cei care au fost nemultumiti de pozitionarea acesteia in cazul lui Thrustmaster T.160000M stiu despre ce este vorba). In spatele celor doua butoane pentru eleroane gasim butonul Mode, care comuta intre cele doua functii pe care le pot avea butoanele A1/2/3, B1/2/3, C1/2/3 pozitionate pe latura dinspre utilizator.

Practic, Ravcore Javelin este dotat cu 17 butoane fizice, dar cu ajutorul celor doua butoane Shift si Mode ajungem la un total de 29 de butoane posibile. In dreapta bazei gasim butoanele Start si Eject, in timp ce latura opusa utilizatorului este dotata cu doi conectori cu ajutorul carora putem atasa o maneta de gaze si paloniere (pedale).
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: