lab501.ro

Ravcore Cyclone & Ravcore Javelin

Scris de: , in categoria: Featured, Periferice, in 16 July, 2017.

Utilizare

 
Ravcore Javelin are o constructie solida, acest lucru transpunandu-se in experienta de utilizare. Maneta este precisa si revine ferm, iar punctul mort din mijloc este gandit in asa fel incat tinta sa fie imbunatatita, permitand putin joc inainte de fixarea acesteia. Butoanele au o cursa scurta si sunt placute in utilizare, insa click-ul pe care il produc poate fi deranjant uneori.

Nivelul de realism este impins atat de departe incat tragaciul chiar se da peste cap si poate fi fixat, la fel ca si in cazul manetei originale. In cazul acesteia, culisarea sa inspre latura frontala declansa armarea mitralierelor – in cazul nostru este vorba despre un detaliu care sporeste autenticitatea.

As fi preferat totusi ca tragaciul sa fie metalic, nu din plastic. Personal prefer apasarile scurte si precise, insa unii utilizatori ceva mai infierbantati pot pune la incercare rezistenta acestuia intr-un dog-fight foarte solicitant. De asemenea, pentru cei cu mana mai mare, ca mine, orientarea HAT-ului inspre dreapta este ceva mai dificila, degentul lovind in maneta.

Totusi, Ravcore Javelin se descurca admirabil din punct de vedere hardware, adevaratul punct nevralgic fiind suportul software. Daca in cazul modelului VKB utilizatorii au la dispozitie utilitarele VKB Device Config si WIZZO, care permit configurarea avansata a joystick-ului precum si crearea de profile, in cazul lui Ravcore Javelin avem la dispozitie un utilitar simplu, care permite calibrarea unui numar redus de parametrii. Problema este ca nu putem aloca functiile dorite butoanelor dorite, nu putem seta profile pentru fiecare joc in parte, iar aplicatiile third-party pot avea o utilitate limitata, in functie de titlu.

Mai mult decat atat, aplicatiile VKB nu suporta modelul Ravcore, acestea avand probabil device id-uri diferite. Drept urmare, un utilizator mai putin pasionat s-ar putea lovi de o serie de probleme in exploatarea Javelin-ului, probleme care s-a putea concretiza inclusiv in imposibilitatea de a-l utiliza in anumite jocuri.

Personal, am incercat Javelin-ul in IL-2 Sturmovik 1946, Rise of Flight si Elite:Dangerous si am fost deranjat de modul in care butoanele sunt configurate implicit. Astfel, tragaciul nu are nici o functie, deschiderea focului realizandu-se cu butonul Flaps 1. Daca vreti sa jucati Freelancer, de exemplu, va trebui sa utilizati un utilitar third-party, sa descarcati un profil pentru joc, sa definiti o configuratie si sa alocati fiecare buton in parte unei functii. Desigur, pasionatii sunt obisnuiti cu asta. Dar jucatorii de Elite sau War Thunder nu chiar, motiv pentru care consider ca Ravcore Javelin este deficitar la acest capitol.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: