lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Taiwan 2018

Scris de: , in categoria: Featured, Foto, Smartphone, in 19 June, 2018.

Concluzii turistice

 
Ajunsi la finalul periplului nostru pe meleaguri taiwaneze trebuie sa tragem si concluzia, iar in cazul de fata, fiind vorba despre anatomia tehnica a unei excursii, avem doua concluzii de tras – cea turistica si cea tehnica. Din punct de vedere turistic, lucrurile stau destul de simplu. Desigur, imi vine usor sa spun asta, in conditiile in care vizitez Taiwan-ul de aproape 10 ani, dar asta nu inseamna ca observatiile mele nu se aplica majoritatii.

Vedeti voi, multi dintre cei care isi doresc sa calatoreasca si isi permit asta se gandesc in general la altfel de destinatii in Asia. Ma refer aici la clasicele Thailanda, Cambogia si Vietnam, presarate eventual cu niscaiva escapade in Bali. Pentru cei ceva mai cocheti, Hong Kong, Singapore sau Kuala Lumpur suna de asemenea destul de apetisant, acelasi lucru fiind valabil si pentru Tokyo sau Seul.

Probabil ca Taiwan-ul nu se afla pe lista majoritatii calatorilor in Asia, iar asta este atat o greseala cat si o binecuvantare. Binecuvantare pentru ca aici nu avem de-a face cu impactul major al turismului asupra fiecarui aspect al vietii localnicilor, asa cum se intampla in Thailanda de exemplu, iar greseala pentru ca Taiwan-ul este un loc care are multe de oferit calatorului insetat de nou si inedit.

Taipei-ul in special si Taiwan-ul in general sunt destinatii unice in lume, destul de accesibile din punct de vedere financiar, cu un nivel foarte ridicat de civilizatie si siguranta. Aici vei putea vedea unele dintre cele mai impresionante realizari tehnologice ale lumii moderne, alaturi de vestigii si obiceiuri vechi de mii de ani, intr-un melanj incredibil intre vechi si nou, intre diverse culturi, obiceiuri culinare si nu in ultimul rand, un nivel foarte ridicat de civilizatie si infrastructura.

Localnicii sunt prietenosi, atractiile turistice sunt prezente din belsug si per total o astfel de calatorie va va schimba cu siguranta modul in care priviti lumea in general si Asia in particular. Prin urmare, daca ati pus deoparte bani pentru o plimbare prin Asia, nu uitati sa treceti si prin Taiwan. Zborurile din zona sunt cat se poate de accesibile (am zburat Taipei / Macao dus-intors cu 120 USD), mancarea de pe strada este la fel de accesibila (chiflele cu porc despre care v-am tot povestit mai sus costa 2 RON bucata si includ si sosuri la alegere), iar experienta este unica.

 

Huawei P20

Comentarii

2 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Taiwan 2018

  1. Dragos a scris pe:

    Mulțumesc pentru o lectură ce a venit la fix la un drum neprevăzut. Îmi e dor de Taiwan, sunt 10 ani de când am fost, dar datorită vouă m-am simțit iar acolo, și în plus am vizitat virtual locuri pe care nu le-am văzut în 2008. Ah, da, și am început să studiez piața pentru Mate 9 :) Bine scris, așa cum a fost și cel din Africa.

  2. Mihai a scris pe:

    Cand maiestria condeiului se imbina cu mana sigur si ochiul ager, se nasc astfel de bijuterii. Este ciudat ca am inceput sa caut bilete de avion pentru Taiwan si oferte pentru P20?

Lasa-ne un comentariu: