lab501.ro

Samsung Galaxy Tab 7 Plus

Scris de: , in categoria: Tablete, in 28 April, 2012.

Prima tableta Samsung Galaxy Tab a fost prezentata la IFA Berlin in 1 septembrie 2010. Avea un display touch de 7 inci, un procesor Exynos 3110 (ARM Cortex-A8) la 1 GHz si rula Android 2.2 ca sistem de operare. Un an mai tarziu, pe 2 septembrie 2011 tot in cadrul IFA Berlin, a fost lansata noua generatie de tablete Samsung, Galaxy Tab 7.7, iar o luna mai tarziu, in octombrie o versiune mai ieftina si putin mai mica, Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus despre care vom discuta in acest articol.

Desi nu este de putin timp pe piata, Galaxy Tab 7 Plus are cateva elemente – dintre care mentionez form-factorul si pretul – care ii ofera inca atractivitate pentru destul de multi cumparatori. In plus, dupa boom-ul din 2011 cand toata lumea se grabea sa lanseze una sau mai multe tablete, lucrurile s-au mai asezat si nu mai sunt chiar atat de multe lansari de tablete in ultimul timp.

Samsung a avut o strategie destul de neclara in lansarile de tablete. Similara ca si concept cu ceea ce facea HTC-ul cu smartphone-urile, prin invadarea pietei cu o multitudine de modele, mergand oarecum pe cantitate si nu pe calitate, Samsung a incercat sa acopere absolut toate tipurile de utilizatori cu tabletele lansate. Daca ne uitam putin la graficul lansarilor de tablete Samsung vom vedea ca au fost lansate tablete de 7” – 7,7” – 8,9” si 10,1”. Sub 7” putem spune ca intram pe teritoriul smartphone-urilor, cu toate ca e usor fortat, insa si aici Samsung acopera toata gama incepand cu Galaxy Note de 5.3”. Practic, din aproape 2 in 2”, Samsung are un device pe piata.

Nu as putea spune daca aceasta strategia a fost sau nu buna, in conditiile in care datele de vanzari sunt exprimate in exemplare livrate si in procente, fara a stii exact cifrele care conteaza.

Cu toate acestea, Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus are un form-factor pe care eu il consider optim pentru o tableta. Ofera maximul de portabilitate fara a limita prea mult performantele sau marimea ecranului. De asemenea si pretul destul de bun este un argument in plus pentru a vedea daca aceasta tableta se ridica la inaltimea asteptarilor sau nu.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: