lab501.ro

HP TouchPad – Cronica unei morți anunțate

Scris de: , in categoria: Tablete, in 1 November, 2011.

HP TouchPad a fost lansat, la fel ca majoritatea tabletelor, în luna iulie în SUA și ulterior și în Europa. Primele impresii despre tabletă au fost destul de egal împărțite, pe de o parte fanii sistemului de operare WebOS și a telefoanelor Palm erau entuziasmați iar pe de altă parte cei care au testat deja și alte tablete, au fost mult mai rezervați.

Vânzările au reflectat atitudinea rezervată din review-uri și după doar două luni HP anunța că nu va mai continua producția tabletei. Sistemul de operare va fi dezvoltat în continuare și va putea fi împrumutat de HP altor dezvoltatori sau va fi folosit pe alte echipamente.

Odată cu anunțul de încetare a producției, a urmat o ieftinire accentuată a tabletei la majoritatea retailerilor, mai exact, de la 499$ pentru versiunea de 16GB, prețul a scăzut la 99$, iar la varianta de 32GB de la 599$ la 149$.

Probabil e o premieră în presa din întreaga lume acest review, la un produs care nu se mai produce, însă, dat fiind prețul bun pe care îl are și la noi în țară, adică 1400 de lei pentru varianta de 16GB și posibilitatea de a înlocui WebOS cu Android 4.0 cu ajutorul CyanogenMod, considerăm că merită să-i acordăm o părere avizată.

HP TouchPad are un ecran cu panel IPS LED backlit de 9,7 inci, cu rezoluție de 1024×768 de pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon dual-core la 1,2 GHz (pentru varianta pe negru și 1,5GHz pentru varianta albă), 1GB RAM DDR2 și procesor grafic Adreno 220. La capitolul conectivitate, găsim deja standardele WiFi a/b/g/n, Bluetooth 2.1 (cu A2DP stereo Bluetooth, ca bonus) și un port MicroUSB. Din păcate nu avem un slot pentru un card SD și nici port miniHDMI. De asemenea, HP TouchPad are doar o singură cameră video de 1,3 MP pentru apeluri video. Mai menționăm jack-ul audio și cele două speakere care beneficiază de tehnologia Beats Audio. Toate acestea sunt alimentate de o baterie cu o capacitate de 6300 mAh ce nu poate fi încărcată prin portul USB ci doar cu încărcătorul cu care a venit tableta.

În cutia tabletei, pe lângă încărcător mai găsim un cablu microUSB care servește atât ca și cablu de date cât și ca și cablu de alimentare și un adaptor pentru prizele din Europa. Mai avem o serie de manuale și o cârpă de șters ecranul. Mi-ar fi plăcut să găsesc și o pereche de căști Beats by Dre dacă tot au fost brand-uite astfel speakerele interne.

În continuare vom discuta despre designul, construcția, sistemul de operare și performanțele acestei tablete.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: