lab501.ro

Asus Eee Pad Transformer

Scris de: , in categoria: Tablete, in 6 October, 2011.

Specificatii

Sistem de operare Android 3.2
Display 10.1″ LED Backlight WXGA  IPS (1280×800) Screen*1
10 finger multi-touch support
Scratch resistant glass
CPU NVIDIA Tegra 2
Memorie 1GB
Stocare 16GB
Wireless WLAN 802.11 b/g/[email protected] Bluetooth V2.1+EDR
Camera 1.2 M Pixel Front Camera
5 M Pixel Rear Camera
Audio Stereo SRS Premium
Conectica  1 x Mini HDMI
2 x Audio Jack (Headphone/Mic-In)
1 x Card Reader : Micro SD
Conectica Dock Keyboard
Touch Pad
2 x USB 2.0
2 x Docking port (Host + Client)
1 x Card Reader (MMC/SD/SDHC)
1 x 24.4Wh Battery
Senzori G-Sensor
Light Sensor
Gyroscope
E-Compass
GPS
Baterie 9.5 hours; 24.4Wh Li-Polymer Battery *5
16 hours with dock *5
Dimensiuni 271 x 171 x 12.98 mm
Greutate 680 g

Configuratia este echilibrata, dupa cum observati ASUS eee Pad Transformer beneficeaza de platforma NVIDIA Tegra 2. Daca tot am ajuns la acest subiect hai sa vedem in cateva cuvinte ce inseamna mai exact aceasta.

In primul rand NVIDIA Tegra 2 este constituita din doua procesoare dual-core ARM Artex A9 alaturi de un GPU NVIDIA ULP (Ultra Low Power). Platforma este capabila sa ruleze continut video 1080p fara a compromite eficienta bateriei. Frecventa procesorului este de 1GHz pe fiecare nucleu cu un cache L2 de 1MB si configuratia suportand un maxim de 1GB RAM DDR2-667. Adaptorul grafic este dupa cum spuneam si mai devreme un ULP ce functioneaza cu ajutorul a 8 nuclee ce suporta Open GL ES in versiunea 2 cat si OpenVG 1.1. NVIDIA Tegra 2 este o platforma ce duce cu un pas mai departe performantele de care sunt capabile tabletele, pastrand in acelasi timp consumul de curent redus si evident o autonomie ridicata. De asemenea integrarea unei placi grafice cu capacitati extinse recomanda tabletele dezvoltate pe hardware-ul produs de NVIDIA pentru aplicatii multimedia de calitate ridicata, cat si pentru rularea formatelor video HD, chiar daca acestea sunt la o rezolutie de 1080p.

Acum ca ne-am lamurit un pic ce insemna Tegra, putem concluziona pe datele practice oferite de specificatiile hardware ca avem de-a face cu o configuratie demna de o tableta performanta, care, ajutata de aditia dock-ului suplimentar, dotat si cu tastatura QWERTY poate inlocui cu succes majoritatea notebook-urilor. Ca un punct in plus ce sublinieaza aceaste posibilitati, neobisnuite pentru o tableta, este si partea de conectica oferita de sus-mentionatul dock, ma refer aici la cele doua USB-uri ce pot foarte bine de exemplu facilita conectarea unui mouse si a unui HDD-extern. Dar cam atat despre specificatii, deci hai sa trecem mai departe sa vedem cum se prezinta din punct de vedere al constructiei tableta ASUS.

Comentarii

Un comentariu la: Asus Eee Pad Transformer

  1. firewind a scris pe:

    Buna, am si eu un Asus Transformer, este ok.
    As vrea sa te rog, sa-mi spui procedura de upgrade la android 4.0,
    sau un link, ca nu am reusit nicicum.
    Asus a lansat recent update-ul, insa nu a documentat cum se poate face.

Lasa-ne un comentariu: