lab501.ro

Windows 8 pe tablete Tegra 3

Scris de: , in categoria: Stiri, in 1 March, 2012.

Mobile World Congress se indreapta spre sfarsit, insa, noutatile continua sa apara. In cursul zilei de ieri a fost prezentat Windows 8 Consumer Preview, o varianta gratuita disponibila pentru download pe site-ul oficial Microsoft ce poate fi instalata si testata de utilizatorii curiosi. Noutatea interesanta pentru noi nu este aparitia Windows 8 CE cat faptul ca aceasta a fost testata si pe tablete dotate cu Tegra 3.

Windows 8 a fost gandit si construit astfel incat sa ofere un ecosistem unitar si o experienta care sa profite de calitatiile fiecarui produs (tableta, smartphone, notebook sau PC) dar care sa fie in acelasi timp si unitara.

Toate produsele cu sistem de operare bazat pe Windows vor avea o interfata care sa profite de ecranul touch (tablete, smartphone-uri, monitoare) dar care in acelasi timp sa poate fi utilizata la fel de confortabil si cu ajutorul perifericelor standard, mouse si tastatura.

Momentan pe smartphone-uri avem Windows Phone 7.5 care probabil va fi upgradat la Windows Phone 8 in momentul lansarii oficiale Windows 8, care, impreuna cu XBOX, beneficiaza deja de interfata Metro bazata pe tile-uri (icon-uri) live.

Pe tablete avem Windows 7 insa nu a fost ceea ce se astepta – consumul mare de resurse si utilizarea oarecum greoaie au facut ca astfel de produse sa nu se bucure de prea mare succes. Odata cu lansarea Windows 8 speram sa avem un sistem de operare cu un consum de resurse similar cu iOS si Android. Singura problema poate fi lipsa aplicatiile din Market, cu toate ca semne pozitive in acest sens au aparut deja. Nvidia a anuntat colaborarea cu Microsoft si sustinerea dezvoltatorilor de aplicatii bazate pe arhitectura ARM pentru Windows 8 in vederea crearii unui ecosistem bogat de aplicatii.

Pe de alta parte, speram ca Windows 8 sa functioneze la fel de bine si pe tablete cu platforme x86 (Intel Clover Trail). In acest caz beneficiul este evident, tableta va putea rula orice aplicatie x86.

Daca sunteti curios cum se comporta live o tableta Tegra 3 cu Windows 8 puteti urmari mai jos un scurt clip din cadrul prezentarii de la MWC 2012:

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: