lab501.ro

Review Lenovo Legion Y520 – Kaby Lake + GTX 1050Ti

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 3 January, 2017.

Lenovo Legion Y520

 
Ironia sortii este o prezenta nelipsita in vietile noastre, fiind constientizata mai ales de cei care sunt predispusi spre contemplare si analiza. De cele mai multe ori nu este nevoie sa scrutam orizonturi indepartate pentru a-i simti gustul dulce acrisor – o simpla privire aruncata asupra principiilor si convingerilor propriei persoane intr-un spatiu temporal nu foarte indepartat ne poate face sa zambim uneori cu blandete si intelepciune. Pentru ca si cele mai ferme convingeri sunt supuse trecerii timpului, iar omul este o fiinta curioasa, adaptabila, care evolueaza mereu.

In urma cu aproape 10 ani fondam LAB501, impreuna cu doi maniaci cu pasiuni si gusturi cel putin la fel de extreme ca ale mele. Hardware-ul pur, frecventele si recordurile erau pilonii principali ai activitatii noastre si as fi ras oricui in nas in acel moment daca mi-ar fi spus ca voi testa notebook-uri… sau si mai rau… telefoane mobile. De atunci si pana acum am fost alaturi de voi la fiecare lansare de procesor si placa video, am urmarit cu interes cum succesul fenomenal denumit Core 2 Duo se transforma in Nehalem… Sandy Bridge… Haswell, sub auspiciul Legii lui Moore. Am fost acolo, in primele randuri, cand s-au nascut monstrii ca G80 sau GTX 480… am testat Titani si bestii cu 20 de fire de executie si v-am tinut la curent cu orice a insemnat lansare de procesor sau placa video high-end / mainstream.

Ne-am dezvoltat alaturi de voi, am tinut pasul cu tehnologia si am ajuns sa vedem frumusetea si in notebook-urile si smartphone-urile pe care nu le-am fi testat alta data sub nici o forma. Ba chiar si in sisteme desktop gata asamblate, eternul nostru nemesis in vremurile de demult. Cu toate acestea, nu credeam ca voi vedea vreodata momentul in care voi avea la dispozitie un notebook bazat pe o noua familie de procesoare inainte sa am modelele de desktop pe platforma de teste.

Ei bine… ironia sortii este o prezenta nelipsita in vietile noastre, asa cum va povesteam mai sus. Pentru ca Intel Core i7 7700HQ a ajuns cu mult inaintea procesoarelor desktop pe masa mea de teste…chiar cu o luna inainte. Si tineti cont ca ne jucam cu 7700K de prin Noiembrie… Ei bine, astazi vom vedea de ce este capabil un notebook bazat pe acest procesor, ba chiar mai mult decat atat, un notebook dotat cu o placa video Nvidia GeForce GTX 1050 Ti. Suna interesant, nu-i asa?

Suna interesant pentru ca este. Pentru ca viitoarea generatie de notebook-uri de gaming din segmentul mainstream a intrat de ceva vreme pe mana noastra, sub forma lui Lenovo Legion Y520. Desigur, discutam despre un test sample, deci o sa va rog sa tineti cont de acest lucru in momentul in care analizam performantele. Lenovo Legion Y520 va fi disponibil pe piata la sfarsitul lunii Ianuarie, prin urmare producatorul are suficient timp la dispozitie pentru a slefui fiecare aspect asa cum se cuvine. Pana atunci, haideti sa vedem cum arata viitorul… acum.

 
intro

Comentarii

5 comentarii la: Review Lenovo Legion Y520 – Kaby Lake + GTX 1050Ti

  1. Lucian a scris pe:

    Aveti in plan si un review la Y720?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Cand va fi disponibil pentru testare, desigur

  3. Mihai a scris pe:

    Excelenta treaba domnilor!!! Uneori nu inteleg de ce mai exista alte site-uri la noi. In perioada asta nu am vazut decat concursuri de masurat **** pe Facebook, in timp ce altii chiar muncesc si ne tin informati. Inca odata, felicitari!

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Multumim pentru aprecieri Mihai! Noi nu vedem problema chiar asa, o piata matura se masoara si in numarul de publicatii prezente pe piata, chiar daca unele se axeaza mai mult pe stiri sau trateaza subiectele mai lejer.

  5. Ionutz a scris pe:

    Sunt cu banii pregatiti, astept sa para pe piata.:)

Lasa-ne un comentariu: