lab501.ro

Project Glass in lentile de contact?

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 April, 2012.

Cred ca pana acum toata lumea a auzit de Google Project Glass, ochelarii care integreaza serviciile Google pentru a oferi o realitate augmentata chiar in fata ochiilor. In cazul putin probabil in care nu ati auzit inca de acest proiect, mentionez faptul ca a fost prezentat in urma cu doua zile pe o pagina Google Plus, proiectul fiind dezvoltat de Google X – divizia care se ocupa cu proiecte Google mai putin “vizibile”. Ochelarii propusi de Google integreaza majoritatea serviciilor companiei, cum ar fi Maps, comenzi vocale, video chat, etc. Cea mai buna explicatie a ce este si cum poate fi de ajutor acest proiect poate fi gasita in clipul de mai jos.

Acum, sa ne gandim putin cum ar fi daca aceeasi tehnologie ar putea fi integrata intr-un dispozitiv si mai mic decat acei ochelari, cum ar fi de exemplu, in lentilele de contact. Presupunerea ca urmatorul pas dupa ochelari ar fi introducerea aceleiasi tehnologii si in lentilele de contact nu este tocmai greu de facut, mai ales daca mentionez faptul ca unul dintre cei care lucreaza la acest proiect este Babak Parviz, care este associate professor la Universitatea din Washington, specializarea acestuia fiind bionanotehnologia. El a ajutat la crearea unor lentile de contact cu un display de 1 pixel.

Lentilele respective contin o antena circulara, o bucata de silicon de 500×500 µm2 si un display de 1 pixel ce masoara 750 x 750 µm2. Acest display receptioneaza semnal wireless prin antena mentionata anterior de la un transmitator.

S-a facut chiar si un experiment in care o astfel de lentila a fost folosita pe un iepure. Lentila a receptionat semnal de la un emitator aflat la o distanta de maxim 2 cm. Desi aplicabilitatea unei astfel de lentile este momentan limitata, combinarea acestei tehnologii cu Project Glass ar duce spre ceva foarte interesant. Dupa cum mentioneaza si autorul stirii originale de pe TheVerge, asteptam lentilele cu suport 1080p :)

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: