lab501.ro

Primele ultrabook-uri de la SONY

Scris de: , in categoria: Stiri, in 2 May, 2012.

Dupa CES, in cadrul caruia SONY a aratat primul sau model de ultrabook, a sosit momentul sa aflam mai multe detalii despre noile ultrabook-uri ale companiei japoneze. Urmand a fi lansate luna viitoare cele doua ultrabook-uri SONY VAIO T pe numele lor complet vor fi diferentiate de dimensiunea ecranului. Astfel vom avea SONY VAIO T13 si T11 ce, asa cum v-ati lamurit probabil si din nume, vor avea ecrane de 13.3 si respectiv 11 inci.

Momentan cele doua ultrabook-uri sunt dezvoltate in jurul nucleului Sandy Bridge, fiind disponibile pentru inceput doar cu procesorul i3-2367M. Nu sunt inca stiri despre implementarea viitoarei generatii Ivy Bridge. Specificatiile sunt completate de 4GB de RAM DDR 3 si de un HDD hibrid de 320GB / 32GB SSD. Rezolutia ecranului modelului de 13 inci este de 1366 x 768, rezolutia display-ului lui VAIO T11 nefiind inca anuntata. Cele doua ultrabook-uri vor avea o autonomie, sustine SONY, de aproximativ 9 ore. Daca va fi asa sau nu ramane sa vedem in testele practice pe care le veti vedea, sper, in curand pe next.

Ca dimensiuni, discutand din nou de SONY VAIO T13, avem un ultrabook construit in jurul unui sasiu de 32.3 cm. Din punct de vedere al greutatii T13 va atinge aproximativ 1.6kg, o greutate medie in cadrul categoriei ultrabook. Materialul predominant folosit in constructia lui T13 va fi aluminiul, o alegere inspirata acesta adaugand puncte la capitolul design si calitate. Dupa cum observ si din poze seria VAIO T se bazeaza pe un aspect clasic si elegant. Conectivitatea Bluetooth 4.0 alaturi de HDMI, de porturi USB atat 2.0 cat si 3.0 cat si integrarea portului de retea RJ45 completeaza lista de facilitati pe care le vom avea disponibile pe noile ultrabook-uri de la SONY.

Urmeaza in curand sa aflam sper detaliile complete ale VAIO T, incluzand aici si preturile la care vor fi disponibile cele doua modele.

Comentarii

6 comentarii la: Primele ultrabook-uri de la SONY

  1. GENiEBEN a scris pe:

    Daca incape mufa RJ45 in carcasa numai UB nu este. Shame Sony.

  2. Razvan Stefanescu Post author a scris pe:

    Evident fiind market-at cu numele ultrabook se incadreaza in limitele Intel. Eu zic ca au gandit-o bine ai un model ceva mai marisor 13.3 ce poate tine locul unui notebook si daca vrei portabilitate iti iei modelul de 11 inch pe care nu l-au aratat inca din pacate :)

  3. Si HP Folio 13 are mufa RJ45 si tot ultrabook este.

  4. GENiEBEN daca nu are marginea rotunjita, indiferent cat de gros e cu adevarat, nu poate intra in categoria ultrabook? MBA-ul pare mai subtire decat e cu adevarat tocmai din cauza acelei margini rotunjite. Parerea mea e ca mai bine sa fie mai rectangular in margine si sa aiba o mufa RJ45, una VGA si o aerisire decenta decat sa inghesuie componentele inauntru si sa iti arda bijuteriie.

  5. Un fel de Z, dar mai ieftin…

  6. Eu nu inteleg ce-au asteptat atat pana sa scoata si ei un ultrabook. Iar acum era chiar atat de greu sa-i puna un Ivy Bridge? Corporatii…

Lasa-ne un comentariu: