lab501.ro

IDF 2014 – Wearables – IoT motorizat de Galileo si Edison

Scris de: , in categoria: Stiri, in 21 September, 2014.

_MG_0800

_MG_0908

_MG_0909

“Internet of Things” este o parte foarte importanta din strategia de viitor a companiei Intel, scopul fiind ca orice dispozitiv conectat sa fie bazat pe un procesor Intel. Pentru a face acest viitor posibil, Intel a introdus pe piata 2 kituri de dezvoltare (Galileo si Edison) oferind suport prin concursuri creatorilor precum si comunitatii hobby-istilor. Galileo a fost dezvoltat in colaborare cu Arduino pentru ca toate modulele dezvoltate pentru Uno R3 sa fie compatibile si cu placa Intel. Cu un CPU bazat pe singur nucleu Quark x1000 X86, Galileo ofera aproape aceeasi performanta ca si RaspberryPi, dar vine in cutie cu accesorii precum cablu de alimentare si cablu USB.

Edison vine intr-un ,,pachet” mai mic, dar necesita placi de extensie aditionale, in functie de proiectul la care se vrea folosit. In schimb, Edison este diferit din punctul de vedere al performantelor, avand integrat un procesor dual-core Intel Atom, bazat pe arhitectura Silvermount 22nm tactat la 500MHz si un microcontroller Intel Quark 32-bit operand la 100MHz. Suporta 40GPIOs si include 1GB de memorie LPDDR3, 4GB EMMC si WiFi dual-band, precum si BTLE pe un modul putin mai mare decat un timbru postal.

Sunt platforme perfecte pentru developeri, dar sunt folosite in vreun produs pe care Intel la prezentat la IDF? In realitate, nu, deoarece compania are o strategie diferita care se poate dovedi foarte inteligenta in final. Strategia acestora este de a cauta si cumpara companii care au un mare potential in segmentul de ,,wearables” (BASIS este doar un exemplu) sau sa se asocieze cu marii jucatori din industrie pentru dezvoltarea de modele de referinta (Fossile, FORD, SMSAudio sau Opening Ceremony). Urmatorul pas pentru Intel este suportul oferit partenerilor pentru dezolvoltarea wearables-urilor precum si a dispozitivelor smart pentru a crea cerere in piata.

Edison este inca prea mare pentru a putea fi montat intr-o bratara precum MICA sau intr-un smartwatch BASIS, dar cu viitoarele procese de fabricatie pe 14nm sau 10nm va fi posibil in viitor. Deci ar trebui sa vedem toate aceste dispozitive si gadgeturi prezentate ca o incursiune in viitor, practic ceea ce acum noi numim revolutionar poate ajunge ca standard peste 5 sau 10 ani.

_MG_0751

_MG_0754

_MG_0813

_MG_0818

_MG_0820

_MG_0827

_MG_0832

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: