lab501.ro

Google Nexus 7 – Android de buget ASUS

Scris de: , in categoria: Stiri, in 28 June, 2012.

In cursul conferintei Google I/O din aceasta seara a fost anuntata tableta Nexus 7, pe langa alte cateva produse si servicii interesante despre care vom discuta mai multe in stirile urmatoare. Tableta Nexus 7 este exact ceea ce ar fi trebuit sa fie in urma cu ceva vreme o tableta mainstream, fara prea mari pretentii care pur si simplu sa atraga si noi clienti in ecosistemul Android. Acest gol lasat in piata a fost umplut cu foarte mare succes de catre Amazon cu Kindle Fire iar inainte de Amazon, Samsung a mai incercat acelasi lucru prin gama de tablete de 7″.

Revenind la Google Nexus 7, tableta va avea un display de 7″ cu rezolutie 1280×800 de pixeli (216 PPI), va folosi un panel IPS iar ca platforma hardware va fi folosit SoC-ul Tegra 3 revizia T30L care include un procesor ARMv7 cu deja celebrele 5 core-uri Cortex-A9 la o frecventa de 1300 Mhz. De asemenea, tableta va avea 1GB RAM si 14,9GB spatiu pentru stocare. Bineinteles va exista suport Bluetooth si Wi-Fi a/b/g/n. Camera foto principala este situata pe partea frontala a tabletei si are doar 1,2 megapixeli (rezolutie maxima de 1280×960 pixeli), nu are suport pentru auto-focus si este evident faptul ca si Google considera oarecum ciudata ideea de a face poze cu o tableta. Bateria care va suporta toata aceasta configuratie are o capacitate de 4325 mAh, ceea ce inseamna ca ar trebui sa ne asteptam la o autonomie de aproximativ 3 ore in gaming, 4-5 ore in video cu luminozitate 100% si 8-9 ore de video cu luminozitate 50%.

Din punct de vedere al constructiei, tableta pare sa foloseasca o carcasa din plastic cu material cauciucat pe spate si Gorilla Glass pentru display ceea ce inseamna ca trebuie sa fie si foarte usoara, adica in jurul a 340 de grame.

Sistemul de operare cu care va fi livrata tableta este noua versiune de Android 4.1 Jelly Bean despre care vom vorbi mai multe intr-o noua stire.

Google Nexus 7 va fi disponibil in doua variante, cu 8GB la $199 USD si 16GB la $249 USD, incepand cu jumatatea lunii iulie. Vanzarea tabletei se va face prin Google Play dar probabil ca va fi disponibila si prin magazinele retail standard. Evident, preturile pentru Europa vor fi aceleasi insa echivalarea euro-dolar se face 1:1, adica 199 euro si 250 euro. In conditiile in care pretul ramane aproximativ acelasi si nu va fi afectat de prea multe taxe, pentru 1150-1200 de lei tableta ar trebui sa fie foarte atractiva in special datorita faptului ca este un produs sustinut activ de Google, ceea ce inseamna ca update-urile la sistemul de operare se vor face mai prompt decat la alte produse similare.

CEO-ul ASUS Jonney Shih a declarat pentru AllThingsD ca tableta Nexus 7 a fost produsa in aproximativ 4 luni, echipele de pe intreg globul lucrand 24 de ore din 24 pentru a reusi sa indeplineasca toate deadline-urile puse de Google, atat din punct de vedere al calendarului de lansare cat si in privinta constructiei si dezvoltarii tabletei. Pentru ASUS este evident o actiune care are rolul de crestere a capitalului de imagine, care chiar si fara acest pas era deja destul de bun, tabletele din seria Transformer Pad dominand topurile de tablete Android in ultima perioada.

In cazul in care doriti si continut video, mai jos e video-ul oficial de prezentare al tabletei Nexus 7 iar sub acesta un hands-on realizat de cei de la TheVerge.

Comentarii

6 comentarii la: Google Nexus 7 – Android de buget ASUS

  1. DaniCJ a scris pe:

    George , tableta nu are slot microSD :)

  2. George Grigorita Post author a scris pe:

    Da, asa e, am editat.

  3. ForeverGamer a scris pe:

    A mea este :)!!!!

  4. Rotea Mihai a scris pe:

    Mi se pare mie sau nu e doar un kindle fire killer , este superba aceasta tableta , sunt curios daca o sa scoata si nexus 10 .Oricum sunt fan android dar pot sa spun ca procesorul din noul iPad A5X este foarte tare , sper ca producatori gen Asus , Samsung etc sa impinga performantele tabletelor.Intr-un cuvant avem o competitie serioasa pe piata tabletelor.
    Eu cred ca in viitorul apropiat notebookurile care devin tot mai slim si cu ecrane touch vor disparea.

  5. Balgradean Razvan a scris pe:

    Faci niste review-uri foarte bune.
    Vreau sa achizitionez o tableta, si ma documentez in legatura cu mai toate tabletele in pretul pe care mi l-am propus.
    Astept de la voi un review la Nexus 7 2013, este cu mult peste acest nexus 7 si ma intereseaza opinia ta, este pe locul 1 in lista mea.

  6. Cum nici Asus si nici Google nu s-au inghesuit sa aduca tableta la review in timp util, Nexus 7 2013 nu va primi review pe LAB501…

Lasa-ne un comentariu: