lab501.ro

GoClever Insignia 5X Dual-SIM Review

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 10 February, 2014.

GoClever Insignia 5X

 

Am discutat de multe ori despre piata smartphone-urilor Dual-SIM la noi in tara si cred ca nu mai este nicio surpriza pentru nimeni faptul ca aceasta nisa se afla in continuare in crestere. Atractia pentru Dual-SIM-uri a inceput cu mult inainte de existenta termenului de smartphone, iar acele terminale aveau in plus doua avantaje majore fata de actualele Dual-SIM-uri smart: autonomie si suportul pentru Dual-SIM activ. Daca primul avantaj este cat se poate de clar, al doilea ar putea necesita lamuriri suplimentare: majoritatea smartphone-urilor Dual-SIM aflate pe piata sunt Dual-SIM Standby, adica nu permit utilizarea concomitenta pentru apeluri a celor doua SIM-uri. Cu alte cuvinte, daca vorbesti pe un SIM si esti sunat pe celalalt, apelantul va receptiona celebrul mesaj standard “Pentru moment abonatul…”.

Smartphone-ul Dual-SIM testat azi, GoClever Insignia 5X, face parte din aceeasi categorie a dual-SIM-urilor standby, cu mentiunea ca unul dintre SIM-uri poate fi utilizat concomitent cu celalalt pentru traficul de date. Adica poti vorbi pe un SIM, iar celalalt va continua sa beneficieze de conexiunea de date.

Chiar daca acest avantaj al mai vechilor “dumbphone-uri” (dual-SIM active) inca nu a fost depasit, in privinta celui de-al doilea avantaj avem o solutie ce permite atingerea unei autonomii mult mai bune decat in cazul unui smartphone standard. Solutia este foarte simpla: cei de la GoClever au inclus in pachetul smartphone-ului o baterie suplimentara de 4000 mAh, pe langa bateria standard de 2000 mAh. Pretul intregului pachet: 999 de lei. Daca v-am facut curiosi, haideti sa vedem care sunt specificatiile smartphone-ului GoClever Insignia 5X.

GoClever Insignia 5X-1

Comentarii

25 comentarii la: GoClever Insignia 5X Dual-SIM Review

  1. Laur333 a scris pe:

    Bun review!
    Aici se cam bate cu moto g care cred ca e o alternativa mai buna.
    Asteptam si alte review-uri!

  2. mario a scris pe:

    Am gasit intamplator acest site si sunt extraordinar de incantat! Felicitari pentru review-urile facute aici (pe mine m-au interesat in special cele dual-sim)! Vine ziua lui valentin :) si am nevoie de un sfat: trebuie sa iau 2 telefoane si am de ales intre astea: Liquid e2 duo, Desire 500 dual si P5 quad. Multumesc si felicitari inca o data!

  3. Edy Aldea a scris pe:

    Salutare George!
    Cum este cu utilizarea zilnica – ceva probleme?
    Sau e totul OK?

  4. George Post author a scris pe:

    Laur, vom avea review si la Moto G cat de curand :)

    mario, pe site avem review la P5 Quad insa despre celelalte doua, in afara de o comparatie a specificatiilor, nu stiu sa-ti spun mai multe detalii.

    Edy, nu l-am folosit decat in jur de 10 zile deci mult prea putin pentru a-mi da seama daca in timp sunt probleme. In afara de acea resetare si blocare mentionata in articol n-am avut alte probleme. Bine, am ramas rapid fara spatiu de stocare (sunt vreo 18 aplicatii pe care le instalez de obicei pentru teste) si trebuie folosit un card microSD, dar asta e ceva normal dat fiind cei 4GB destinati stocarii.

  5. Laur333 a scris pe:

    Poate o comparatie intre cele doua,sau daca ati putea sa faceti cate o comparatue intre mai multe telefoane de pe diferite segmente de pret.
    Astept review la moto g,as vrea sa vad care sa aleg din cele doua.Sistemul e ok,are lag sau intarzieri?moto g se misca foarte bine din cate am auzit,din mai multe motive as fi bucuros sa vad o comparatie intre cele 2.
    Bafta la review-uri!:)

  6. Liviu a scris pe:

    Este bun , bateria aia mare e must have , si un pret decent . Insa este prea mare pentru buzunarele mele . Am un P5Quad care e la limita superioara deja , si as fi trecut imediat la X1 suflet mini , dar din pacate nu are dual sim . Astept poate apare altceva , Moto G nefiind suficient de “dotat” . Cred ca GoClever ar avea sanse sa se impuna daca vor aparea peste tot , dar din cate stiu nu se vand decat in fostele Real , Cel si cam atat . nici acolo stocurile nu sunt suficiente , asa e cand trec prin 7 maini (chinezi OEM , polonezi , si restul probabil pana la noi) . La tot mai multe .

  7. Laur – comparatii am tot facut, dar pe anumite criterii – telefoane entry-level, round-up dual SIM, round-up High-end, etc.

    Problema in cazul comparatiilor este ca nu putem face foarte multe pe an deoarece trebuie sa avem toate telefoanele simultan, dureaza destul de mult s.a.m.d. Testand telefoanele unul cate unul putem sa publicam in timp util.

    Pe de alta parte, daca analizezi putin metodologia noastra, vei vedea ca in afara de comparatia foto/video head-to-head, poti compara oricand rezultatele obtinute in teste de telefoane.

    Legat de Insignia 5X si Moto G, desi ambele sunt dual-SIM-uri si sunt in aceeasi zona de pret mie mi se par telefoane complet diferite. Moto G ofera o putere de calcul mare si o experienta Android cat mai aproape de stock la un pret cat mai bun in timp ce Insignia ofera o autonomie foarte ridicata pentru un device cu display de 5″ la un pret cat mai bun…

  8. Laur333 a scris pe:

    Da,ambele sunt diferite,eu as vrea un telefon cu ecran preferabil FHD,baterie mare si un sistem care sa fie fluid,fara lag,intarzieri,camera poate sa fie modesta dar nu as vrea sa sacrific puterea de procesare deoarece ma joc jocuri solicitante gen asphalt,fifa.Speram ca daca ati avut o experienta cu el sa imi spuneti daca sistemul este fluid si cat mai stock.
    Oricum,ce spuneti:Osa primeasca kitkat candva asemeni lui moto g?
    Allview vad ca au inceput sa ofere update-uri(viva q8,p5q si altele in viitorul apropiat).

  9. Ciupearca a scris pe:

    @laur333: fiindca esti gamer pe telefon iti recomand un telefon cu ecran hd, astfel ai un spor de performanta. Nu e necesar un ecran full hd pentru a te bucura de toate detaliile…daca citesti articolul despre Lg Flex vei vedea ca acel ecran “doar” hd e suficient chiar daca are peste 6 inch

  10. Laur – eu nu as merge pe un MT6589T + Full HD pentru gaming… Ori mergi pe un telefon cu chipset-ul asta si rezolutie 720p, ori alegi un telefon cu o grafica mai puternica…

    Nu stiu nimic despre update-uri in cazul lui GoClever sincer sa fiu.

  11. Laur333 a scris pe:

    Multumesc , Ciupearca!
    Stiu ca MT6589T + FHD nu e bun pentru gaming,intrebam daca se merita sa renunt la performanta pentru ecran si baterie.Se merita?
    Ce smartphone ai recomanda pana in 1000 lei pentru gaming(fifa,asphalt) Monstru?
    Multumesc anticipat!

  12. Dragos V a scris pe:

    Pacat ca nu ati dezlipit foliile de pe baterii. Chiar sunt curios ce capatitate au bateriile. Sigur nu sunt 2000 respectiv 4000 mAh `reali`.

  13. Laur333 a scris pe:

    Sunt reali,am vizionat mai multe review-uri si toate spuneau la fel. Cu bateria de 4000 are in jur de 200 grame. Si 14 milimetri in grosime cu bateria de 4000.

  14. Edy Aldea a scris pe:

    Salutare tuturor!
    Eu nu recomand GoClever, posed un Qunatum 4 si isi pierde somorul in timpul convorbirii, aleator. Initial nu a avut aceasta problema, a aparut cam la 2 luni dupa achizitionare. Sper sa imi iau un Moto G.

  15. Edy Aldea a scris pe:

    Quantum 4, scuze

  16. Ciupearca a scris pe:

    Laur333 – Allview Soul mini are un ecran hd superb care se poate folosi fara probleme la 40-50% din luminozitate cand esti in incapere la care se mai adauga bateria de 3000 mAh, care pe mine ma tine 2-3 zile la intrebuintare moderata catre ridicata, sau chiar 4 zile daca intru mai putin pe net…eu zic sa iei in calcul si Soul mini

  17. Laur333 a scris pe:

    Multumesc de sfat!
    Nu stiu ce sa zic de allview,ma sperie cel mai tare ideea ca poate nu va primi kitkat,dar cred ca daca q8 a primit(tableta) si acesta o sa primeasca,oricum astept inca 2 saptamani sa vad ce se lanseaza pe 24.
    Intrebari:
    Are lag?
    Jocurile solicitante merg bine(asphalt,real racing,fifa)?
    Planuiesc sa aiba urmatoarele calitati:sa mearga fluent,fara lag,jocuri solicitante sa mearga,ecran foarte bun si o baterie decenta,ce alternative as avea pana in 1000 lei.
    Se merita sa renunt la jocuri pentru un ecran de 5 FHD si baterie mare?(insigna 5x)?
    Multumesc anticipat!
    Scuze Monstru pentru spam,intrebari.:)

  18. Laur333 a scris pe:

    Monstru dintre x1 soul mini,goclever insignia 5x si motorola moto g pe ce mai sfatui sa merg?(daca cunosti si alte telefoane bune in gama asta mentioneaxa-le).Tine cont ca vreau sa ma joc jocuri solicitante,ecran bun,sistem fluid fara lag si o autonomie decenta.Se merita sa renunt la jocuri pentru un ecran FHD?
    Multumesc anticipat!

  19. Laur – telefoanele mentionate de tine nu au nimic in comun. Toate sunt best-buy-uri in felul lor dar sunt cat se poate de diferite.

    -X1 Soul Mini e un single SIM destul de mititel cu autonomie mare si pret bun. Ruleaza ok jocuri avand rezolutia 730p

    -GoClever este un monstru de 5″ cu autonomie mare si pret bun, insa are o rezolutie mai mare (1080p) si nu l-as numi chiar perfect fluid in meniuri

    -Moto G pare a fi noul best buy, fiind si dual SIM si motorizat de un chipset puternic si cu promisiunea de update la Kitkat facuta.

    Ce “merita” cu adevarat pentru tine numai TU poti decide, nu pot decide eu in locul tau…

    De asemenea, merita avut in vedere ca un Galaxy S3 nou in magazin costa in momentul de fata 1400-1500 RON…

  20. Laur333 a scris pe:

    Multumesc!
    Am auzit ca 4.4 o sa apara pe x1 soul si pe varianta mini.
    Astept sa vad…

  21. vladx a scris pe:

    Ati cam uitat cu totii de Insignia 5 care identic cu Insignia 5x numai care are ecran doar HD si astfel va avea performante mai bune in jocuri dar in acelasi timp pastrand autonomia excelenta a lui 5X. Eu unul mi-am luat 5x-ul pt ca ochiul meu vede diferenta dintre FHD si HD si nu prea ma joc, dar pt cine vrea jocuri Insignia 5 clar regele best-buyurilor.

  22. vladx a scris pe:

    Oops, scuze pt erorile gramaticale. :P

  23. Daniel a scris pe:

    dupa “succesurile” cu celebrul Quantum 4 (vedeti pe forumuri cate probleme au fost cu ele) cred ca au mult de recuperat cei de la GoClever.

  24. Daniel a scris pe:

    vad ca bateria de 4000 este Li-Polymer (asta daca nu este o clasica greseala de imprimare)

  25. carmen a scris pe:

    Buna, am descoperit intamplator acest site care este f interesant din pacate pentru mine, nu este de ajuns, de aceea apelez la cunostintele voastre in a ma ajuta sa aleg un smart, problema dificila este ca am nevoie de dual sim activ, voi folosi 2 sim din 2 tari diferite, ca cerinte,sa tina cat mai mult bateria, camera pt skype, gps, whatsapp si wi-fi,fara lag,la un pret acceptabil, 150-200 euro.Va rog mult sa ma ajutati caci in magazine pe unde am intrebat au fost destul de superficiali;in ultima instanta daca nu gasesc dual sim active voi renunta si voi alege conform cerintelor smart obisnuit. Va rog mult sa-mi raspundeti si recomandati cateva modele!

Lasa-ne un comentariu: