lab501.ro

AMD lanseaza gama Radeon HD 7000M

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 April, 2012.

Daca la inceputul anului placile grafice de la AMD destinate desktop-urilor au fost reinnoite, acum este randul graficii mobile sa intre in rand cu lumea. AMD tocmai a anuntat cea de-a treia generatie de cipuri grafice mobile DirectX 11 si anume, gama HD 7000M.

Toate GPU-urile au suport DirectX 11, sunt construite folosind un proces de fabricatie pe 28nm iar specificatiile detaliate le puteti vedea in imaginea de mai jos.

AMD Radeon HD 7900M va fi destinata laptopurilor high-end, in speta, desktop replacement-urilor si laptopurilor de gaming, HD 7800M se va adresa laptopurilor mainstream iar HD 7700M va echipa laptopurile “ultrathin” – acestea din urma fiind raspunsul AMD la Ultrabook-urile Intel.

Printre cele mai interesante noi tehnologii se numara Enduro care se va ocupa cu schimbarea procesorului grafic in functie de tipul de aplicatie folosit. In principiu, Enduro doreste sa inlocuiasca si sa imbunatateasca functionalitatea oferita de Nvidia prin Optimus.
Enduro se bazeaza pe tehnologii mai vechi, cum este PowerXpress, astfel incat exista premise pentru driveri maturi, profile cuprinzatoare si stabilitate. Din punct de vedere a functionalitatii, utilizatorul nu va trebui sa inchida / redeschida aplicatia folosita sau sistemul de operare, Enduro se va ocupa de tot ce tine de procesoarele grafice si utilizarea acestora in diferite aplicatii.

Enduro va fi capabil sa functioneze si cu procesoare Intel astfel incat este posibil sa vedem configuratii cu Ivy Bridge si AMD Radeon HD 7000M.

Pe langa Enduro, toate cele trei serii de GPU-uri din gama HD 7000M beneficiaza de tehnologiile ZeroCore Power (GPU-ul nefolosit intra intr-o stare de ‘deep sleep’ consumand foarte putin sau deloc) si Power Gating (optimizeaza consumul de energie).

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: