lab501.ro

Review – Huawei Mate 9 MHA-AL00

Scris de: , in categoria: Featured, Smartphone, in 22 February, 2017.

Constructie si dotari

 
Am utilizat un fundal de culoare neagra de aceasta data deoarece am vrut sa transmit senzatia pe care telefonul mi-a lasat-o inca de la primul contact. Astfel, cu exceptia spatelui, design-ul lui Huawei Mate 9 se rezuma la accente metalice elegante, care subliniaza un aspect foarte important – cea mai mare parte a interactiunii pe care o vom avea cu acest smartphone va include display-ul, care ocupa mare parte a laturii frontale, lasand impresia unui display edge-to-edge. Chiar daca nu este cazul, Huawei Mate 9 este unul dintre cele mai elegante, atent construite si ergonomice smartphone-uri pe care am pus mana pana acum, iar raportul display/bezel aproape ca reuseste sa te pacaleasca in a crede ca nu este vorba despre un smartphone dotat cu un display de aproape 6″.

Desigur, pentru multi utilizatori Mate 9 este in continuare un smartphone de dimensiuni prea mari, dar pentru mine a fost pur si simplu perfect, acel smartphone cu display mare, componente de ultima generatie, fara margini curbate, pe care il asteptam de ceva vreme. Fiecare linie, fiecare unghi pe care freza CNC-ului l-a lasat pe laterala telefonului, fiecare atingere a fantelor de pe latura inferioara mi-au indus senzatia de firesc, ca si cum asa ar fi trebuit sa arate telefoanele dintotdeuna. Prin comparatie cu S7 sau S6 Edge+, greutatea in plus mi-a lasat senzatia de solid, echilibrat, in antiteza cu senzatia de bijuterie pe care trebuie sa nu o scap din mana pe care mi-o lasa terminalele Samsung in ultima vreme.

Evident, design-ul adreseaza un receptor subiectiv si pana si ergonomia depinde de categoria de utilizator (maini mari sau mici, obisnuit cu smartphone-uri de dimensiuni mari sau nu), prin urmare va las pe voi sa analizati fotografiile de pe aceasta pagina si sa va formati o parere. Eu personal am fost cucerit de Mate 9, intr-un fel in care P9 nu a putut sa o faca, de exemplu.
 
Constructie-01

Constructie-02

Constructie-03

Constructie-04

Constructie-05

Constructie-06

Constructie-07

Constructie-08

Constructie-09

Comentarii

4 comentarii la: Review – Huawei Mate 9 MHA-AL00

  1. Ionela Peica a scris pe:

   Superb review-ul. Felicitări !

  2. Monstru Post author a scris pe:

   Multumim :)

  3. Ionescu a scris pe:

   Foarte profi. Felicitari. Am un mate8 care nu ma dezamageste nicio secunda. O remarca daca imi premiti. Are app drawer. Cum tocmai am trecut la nougat cu mate8-ul, l-am descoperit in meniul setarilor la “stil ecran pornire” si il gasesti acolo.

  4. Greuceanu a scris pe:

   Excelent review,excelent telefon!
   Fascinante meleagurile orientale și peisajele.
   Și când te gândești că încă există destui limitați care consideră că este o blasfemie să compari fotografiile unor telefoane de top cum este cazul celor enumerate de tine cu cele ale anumitor DSLR sau compacte.
   Tare mi-așa dori să mai faci un review foto comparativ cu câteva telefoane plus câteva DSLR pentru a se observa ca în majoritatea situațiilor calitatea foto a telefoanelor de top coincide cu a unor DSLR,cu excepțiile de rigoare.

  Lasa-ne un comentariu: