lab501.ro

Review – Lenovo Yoga 920 13IKB- Intel Core i5 8250U

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 6 September, 2017.

Lenovo Yoga 920

 
In 1971, Intel lansau microprocesorul 4004 si apoi nimic nu a mai fost la fel… In 1982 IBM lansau IBM PC si … apoi nimic nu a mai fost la fel. In 1993 aparea Mosaic, primul browser grafic si… ati ghicit, nimic nu a mai fost la fel. Indiferent de domeniu sau de scara la care facem referinta, intotdeuna vor exista puncte de cotitura, in urma carora anumite concepte vor prinde aripi, sfarsind prin a schimba lumea asa cum o stim, la scara mare, sau prin a populariza o tehnologie sau un tip de produs, la scara ceva mai redusa. La scara macro, revolutia industriala sau aparitia internetului au avut efecte definitorii asupra societatii in care traim.

Pastrand proportiile, aparitia PC-ului, a notebook-ului sau a smartphone-ului au avut efecte definitorii asupra modului in care lucram, ne relaxam sau comunicam. Cu siguranta cei de la Intel ar fi incantati daca prima propozitie din acest articol s-ar fi incheiat cu “in 2010, Mooly Eden a urcat pe scena, a scos doua ultra-portabile dintr-un plic si de atunci nimic nu a mai fost la fel”. Adevarul este ca evenimentul Intel PC Client din cadrul Computex 2010 prefata lansarea ultrabook-urilor, cei de la Intel incurajand un nou form-factor, pentru notebook-uri ultra-portabile. Cu toate acestea, adevarata data de nastere a ultrabook-ului (ultra-portabil, etc) poate fi considerata 15 Ianuarie 2008, adica momentul in care Steve Jobs arata primul MacBook Air pe scena Macworld 2008.

Ideea unui notebook de dimensiuni reduse, ultra-portabil, ultra subtire si ultra usor le apartine celor de la Apple si nu ne-a fost greu sa observam faptul ca design-ul primelor ultrabook-uri era tributar Air-ului. De fapt, chiar si in zilele noastre ultra-portabilele se aseamana intre ele, pentru ca este destul de greu sa modifici o reteta care a cunoscut un real succes. Pe de alta parte, producatorii de ultra-portabile au dus ideea la un alt nivel, lansand modele dotate cu touchscreen, modele detasabile, modele rabatabile, s.a.m.d. Unul dintre acesti producatori, care a mizat de la bun inceput pe touch-screen si pe design-ul rabatabil, se numeste Lenovo.

Intel au anuntat oficial ultrabook-ul in cadrul Computex 2011, in timp ce primele prototipuri si-au facut aparitia la IDF, in Septembrie 2011. Trei luni mai tarziu, Lenovo lansau seria Yoga, in cadrul CES 2012, prin modelul Lenovo IdeaPad Yoga 13, un ultrabook de 13″, dotat cu display rabatabil si touchscreen. Daca alti producatori au experimentat cu tot felul de formate (detasabil, dual-screen, slider sau swivel), cei de la Lenovo au fost consecventi si au sustinut de la bun inceput display-ul rabatabil, seria Yoga devenind in cei 5 ani de existenta un adevarat trademark pentru acest tip de ultra-portabil.

Varful de gama al seriei Yoga se numeste Lenovo Yoga 920, a fost lansat in urma cu 5 zile in cadrul IFA Berlin 2017 si face parte din cea de-a 3-a generatie Lenovo Yoga 9xx, respectiv a 4-a generatie care utilizeaza mecanismul watchband hinge pentru rabatarea display-ului. Noi l-am testat conform suitei noastre de teste, l-am folosit in realizarea acestui articol si nu in ultimul rand l-am utilizat timp de o luna, pentru a vedea exact de ce este capabil.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – Lenovo Yoga 920 13IKB- Intel Core i5 8250U

  1. Nicolae J. a scris pe:

    Sincer nu prea vad utilitatea unui Lenovo Yoga si nu numai, pana in 3000-4000 e ok, dar dupa mai bine au un desktop performat si pentru mobilitate ceva pana in 3000-4000 LEI. Sunt putine cazuri cand chiar ai nevoie de ceva foarte puternic.
    Jocuri clar nu, editare asa si asa, iar pentru office nu merita asa tare.
    Asa mai bine fac o conexiune cu desktopul de acasa si fac acolo editare si randari !
    Pentru partea de office e ok si unul mai vechi, personal am unul cu un core 2 duo (2 nuclee), iam pus 4 GB si un SDD si merge perfect, pana la urma in ziua de azi pentru mobilitate daca ai memorie si stocare rapida nu prea ai nevoie de restul !
    Repet sunt prea putine cazuri cand folosim un laptop/notebook pentru solutii extreme !
    Cred ca mai bine s-ar lucra mai mult pe partea de autonomie, si mai putin pe partea de putere.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Inseamna ca ori nu ai citit articolul cu atentie ori nu te incadrezi in publicul tinta…

    Utilizatorul unui desktop performant nu prea are legatura cu un ultra-portabil dupa parerea mea. La fel cum nu are legatura un notebook mai vechi caruia ai putut sa ii adaugi RAM sau un notebook de 3000 de RON cu ultraportabilitatea.

    Pune-te in locul meu – merg la Computex, am intalniri de la 9 la 18 in fiecare zi, timp de 5 zile. Am nevoie de un dispozitiv usor, ca il car in spate toata ziua, elegant (ca totusi sunt intalniri de afaceri), rapid, ca sa nu astepte partenerul 3 minute pana porneste ca sa ii arat o prezentare si mai trebuie sa editez rapid si ceva in Photoshop pentru o stire.

    Nu, ceva usor dar mai slab nu este bun (am incercat), iar ceva mai mare iti rupe spatele. Cat despre autonomie, vezi rezultatele – cate notebook-uri au obtinut 11 ore in testul Productivity in testul nostru? Nici unul pana acum, cu exceptia lui Yoga 920…

  3. Nicolae J. a scris pe:

    Nu vreau sa te contrazic dar cati sunt ca tine, cati fac Photoshop in miscare sau alt tip de editare (grafica, video sau audio)! Sa nu spun cati au un notebook putenic si nu au mai mult de un office pe el. Si cei din conducerea tari au ultimul racnet, dar pe partea de utilizare…
    Anul trecut la IBC am vazut atat notebook-ur puternice la persoane care nu le folosesc pentru mai mult de un email si eventual un office sau pdf si chiar modele mai vechi, la cei prezenti sau cei cu care am realtionat. Idem si pentru multi altii. Iar pe partea de prezentare, de obicei se pregatesc din timp, sau se foloseste un stick ca e mai usor sa folosesti echipamentul deja existent (conectat la proiector si tot asa), mai rar cand ai nevoie de prezentare la purtator.
    Plus ca si cu un PC mai slabuti poti oferii prezentari, sunt I5 cu 8GB si SSD256 si sub 3000 pe piata, e adevarat ca nu este la fel de usor.
    Clar se fac ca se cumpara, dar marea majoritate se cumpara de cei care nu il folosesc la capacitate maxima.
    E contest trendul de a creste tot mai mult pretul la acest tip de echipament, sper ca inca mai tin minte, dar parca acum cativa ani buni nu prea vedeai preturi de la 6000 in sus decat foarte rar, se gaseau putine. Mai nou gasim intradevar si mai ieftine sub 1000 dar gama de sus parca a uract cam mult.
    Pe partea de autonomie am vorbit la general, defapt chiar ma mirat rezultatele oferite de acest model.
    Este o parere de-a mea, poate ma insel.

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Pai asta am spus si eu – se adreseaza specific unui anumit grup de utilizatori. Pentru restul nu are sens sa investeasca in asa ceva

  5. Liviu Tanase a scris pe:

    Foarte fain review-ul … ne arata o parte din posibilitatile noilor procesoare KabyRefresh ? sau sunt eu rautacios cu Intel ?
    Yoga arata intr-un mare fel, iar designul si materialele premium intotdeauna au costat scump, asa ca nu ar fi avut de ce sa faca rabat ei tocmai acum. HP Spectre pare ca arata o idee mai flashy , insa nu are touchscreen si pretul e similar, cu dotari de generatia anterioara. Sunt curios cand si daca va intra si pe piata noastra LG GRAM . Mi-as dori sa-i schimb sotiei laptopul cu un GRAM de 15″ .

Lasa-ne un comentariu: