lab501.ro

Review Lenovo Legion Y520 – Kaby Lake + GTX 1050Ti

Scris de: , in categoria: Featured, Notebook, in 3 January, 2017.

Concluzii

 

Lenovo Legion Y520 este primul dintre cele trei notebook-uri dotate cu Kaby Lake pe care l-am primit la teste, prin urmare acesta inaugureaza cele trei articole dedicate subiectului pe care le veti putea citi astazi pe NEXT. Deoarece Acer VX15 are aceeasi configuratie, am testat partea de procesor in cazul lui Lenovo Legion Y520, in timp ce suita completa de teste pentru lansarea lui GTX 1050Ti pentru notebook-uri o veti regasi in articolul dedicat modelului VX15. Cei care au la dispozitie un buget mai generos vor putea admira combinatia intre Core i7 7820HK si GTX 1080 in actiune in cazul lui Predator 17X. Pana atunci, in articolul de fata vom trage concluziile legate de noua generatie de procesoare mobile de la Intel, precum si despre noua serie de notebook-uri de gaming de la Lenovo, denumita Legion.

Ei bine, in cazul notebook-urilor lucrurile stau putin diferit fara de ceea ce am vazut pe desktop. Spun asta deoarece majoritatea procesoarelor pe care le gasim pe notebook-uri au multiplicatorul blocat, prin urmare performanta depinde destul de mult de model. Si in momentul in care Kaby Lake aduce frecvente mai mari pentru acelasi TDP si pret, chiar daca nu vedem imbunatatiri la capitolul IPC, per total noile produse sunt cu ~10% mai performante, datorita sporului de frecventa. In concluzie, cu exceptia modelelor HK, unde producatorul poate overclocka procesorul, punand la dispozitia utilizatorului diverse profile, orice model Kaby Lake va fi mai performant decat modelul echivalent din familia Skylake.

Acest lucru este usor de observat in cazul lui Lenovo Legion Y520, un notebook mainstream care intrece, cel putin pe partea de procesor, modele care aveau un pret mult mai ridicat in momentul aparitiei. Pentru a obtine acest rezultat, cei de la Lenovo au facut o serie de compromisuri inteligente, cum ar fi carcasa din plastic, lipsa tastelor macro sau a solutiei de retea Killer. Pe de alta parte, procesorul utilizat este unul dintre cele mai puternice disponibile pe piata in momentul de fata, display-ul de calitate a fost pastrat, iar placa video face fata majoritatii jocurilor existente pe piata cu detalii destul de ridicate.

Modelele din gama Y520 vor fi disponibile in Romania cu preturi cuprinse intre ~2999 si 4500 RON, in functie de configuratie, incepand cu ultima parte a lunii Ianuarie. Din punctul meu de vedere, versiunea bazata pe Core i5, GTX 1050Ti, 16GB RAM, SSD de 256GB si HDD de 1TB va fi probabil unul dintre best-buy-urile absolute ale inceputului de an. Spun asta deoarece calitatea constructiei este ireprosabila, chiar daca notebook-ul este construit din plastic nu din aluminiu, tastatura este una dintre putinele modele implementate pe notebook-uri pe care am putut scrie acest articol fara probleme iar performanta este suficienta atat pentru gaming cat si pentru Photoshop sau alte activitati de acest gen.

Per total, desi am testat modele mult mai costisitoare in ultimul an, pot spune ca Lenovo Legion Y520 este genul de notebook pe care eu personal l-as utiliza in fiecare zi, puterea de calcul, dimensiunile, greutatea si calitatea constructiei, tastaturii si sistemului audio fiind balansate perfect pentru mine.

 
outro

Comentarii

5 comentarii la: Review Lenovo Legion Y520 – Kaby Lake + GTX 1050Ti

  1. Lucian a scris pe:

   Aveti in plan si un review la Y720?

  2. Monstru Post author a scris pe:

   Cand va fi disponibil pentru testare, desigur

  3. Mihai a scris pe:

   Excelenta treaba domnilor!!! Uneori nu inteleg de ce mai exista alte site-uri la noi. In perioada asta nu am vazut decat concursuri de masurat **** pe Facebook, in timp ce altii chiar muncesc si ne tin informati. Inca odata, felicitari!

  4. Monstru Post author a scris pe:

   Multumim pentru aprecieri Mihai! Noi nu vedem problema chiar asa, o piata matura se masoara si in numarul de publicatii prezente pe piata, chiar daca unele se axeaza mai mult pe stiri sau trateaza subiectele mai lejer.

  5. Ionutz a scris pe:

   Sunt cu banii pregatiti, astept sa para pe piata.:)

  Lasa-ne un comentariu: