lab501.ro

Thecus N5810 – User endurance test

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 20 July, 2016.

Transmission + back-up

 
Urmeaza testarea backup-ului automat: am ales 5 torenti de câte 4 GB fiecare, din acelasi batch ca mai sus, am setat directorul-destinatie sub directorul principal “Torrents”, apoi am pornit descarcarea. Dupa cum era de asteptat, utilizarea procesorului si a HDD-urilor a crescut semnificativ, datorita task-ului de back-up real-time, totusi nu am observat în niciun moment o supraîncarcare a sistemului. De altfel, privind parametrul I/O Wait Time, putem sa ne dam seama usor ca procesorul este mai mult decât capabil sa gestioneze chiar 5 HDD-uri care lucreaza în acelasi timp. Consider ca în acest test N5810 îsi face treaba foarte bine. Un alt aspect interesant este ca task-ul de back-up este un pic (cam cu un minut) în urma, acesta continuând sa copieze de pe RAID pe JBOD dupa finalizarea descarcarii, probabil din cauza HDD-ului de 500 GB care este evident mai lent.

Pentru al treilea test de torenti am utilizat un torent de 13.7 GB din acelasi batch, pornindu-l cu task-ul de back-up activat, apoi cu task-ul de back-up dezactivat. Nu am observat diferente la viteza de download sau la încarcarea procesorului si a memoriei. Cu toate acestea, sunt sigur ca vitezele de transfer puteau creste semnificativ, din pacate nu sunt expert în setarile Transmission.

 
Torrents+backup - CPU

Torrents+backup - HDD

Torrents+backup - Network

Torrents+backup - RAM

 

Real Time Backup

 
Urmatorul test a avut ca scop fortarea procesului de back-up real-time la maxim. Am ales un batch de fisiere de 41.1 GB, continând 25097 de fisiere organizate în 1623 de directoare, aflate pe un SSD Samsung EVO 850 de 1 TB. Astfel am eliminat bottleneck-ul vitezei de transfer la nivel de sursa. Am copiat acest batch de pe PC-ul propriu pe NAS, în directorul “Torrents”, lasând procesul de back-up activat. NAS-ul s-a comportat exemplar, la final având o viteza medie de transfer (calculata la sursa) de 42005 KB/s (41.02 MB/s). Apoi am arhivat acelasi batch utilizând 7Zip cu metoda “Store”, rezultând un fisier de 41.1 GB (44,136,639,462 bytes) si am repetat copierea, obtinând o viteza medie de transfer de 77 MB/s.

Dupa dezactivarea task-ului de back-up, repetarea copierii a crescut viteza de transfer la 85 MB/s; acest lucru demonstreaza ca, pentru transferuri sustinute cel putin, un back-up în timp real aduce un impact de performanta de aproximativ 10%. Banuiala mea se îndreapta totusi catre prezenta HDD-ului de 500 GB care poate “sugruma” rata maxima de transfer, deoarece procesorul si memoria NAS-ului nu au fost fortate nici în timpul acestui test.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: