lab501.ro

Round-up + concurs – 6 casti de gaming mainstream: HyperX, Razer, Sennheiser, Logitech si Steelseries

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 21 December, 2016.

Concluzii

 
Intotdeuna este dificil sa compari produse a caror evaluare cade in sarcina simturilor si nu a masuratorilor exacte. Motiv pentru care, in realizarea acestui articol si-au imprumutat urechile si vocea doi editori LAB501, nu unul singur, adica subsemnatul si colegul Monstru. Si desi avem gusturi diferite atat in ceea ce priveste auditia muzicala, cat si in cazul jocurilor, concluzia noastra a fost unanima.

In ceea ce priveste auditia muzicala, HyperX Cloud Stinger reprezinta cea mai echilibrata alegere din toate punctele de vedere, in timp de Sennheiser PC 310 exceleaza la soundstage, prezenta si claritate pe medii si inalte, dar au o lipsa de bass care nu poate trece neobservata. HyperX Cloud Core sunt destul de vechi, dar reprezinta inca o alegere inspirata, iar anomaliile din gama de frecvente medii pot sa treaca neobservate in majoritatea cazurilor. Totusi, impedanta ridicata de 60 ohmi poate reprezenta o problema in cazul anumitor amplificatoare de casti. Din punctul meu de vedere, Razer Kraken USB si muzica nu merita amintite in aceeasi propozitie, in timp ce HP Omen si Logitech G230 produc un sunet lipsit de viata, soundstage sau detalii.

In cazul jocurilor, produsul care isi schimba radical pozitia, demonstrand experienta producatorului, este Logitech G230. Si in acest caz consider ca HyperX Cloud Stinger reprezinta cea mai echilibrata optiune, insa G230 se pozitioneaza pe acelasi palier de calitate, in principal datorita ergonomiei, microfonului si soundstage-ului. Sennheiser PC 310 le urmeaza indeaproape, cu un sunet natural, dar lipsit de frecvente joase, in timp ce HyperX Cloud Core se tin bine pe pozitie, fiind o optiune demna de luat in seama.

Imi pare rau insa de cei de la HP, care din portofoliul bogat al celor de la Steelseries au ales un model nu tocmai adaptat cerintelor anului 2016. Nu, nu se fac de rusine, dar prin comparatie cu modelele amintite mai sus cu siguranta pretul este usor exagerat. Marea dezamagire se numeste in acest caz Razer, Kraken USB demonstrand inca odata ce stiam deja de ani de zile. Daca pe un produs “prea accesibil” este trecut numele unui producator cu palmares, ceva trebuie sa fie putred. Da, este logic ca solutia audio integrata intr-un headset USB accesibil nu va fi cea mai performanta, dar nu ma asteptam totusi din partea celor de la Razer sa integreze un codec care l-ar face si pe ALC888 sa sune modern…

La final, nu pot decat sa imi exprim parerea de rau fata de lipsa unor nume cunoscute din acest round-up, dar asta a depins de producatori, nu de noi. Nu in ultimul rand, experienta s-a vazut clar in cazul celor de la Logitech, G230 obtinand performante mediocre in testele de auditie muzicala, dar exceland in segmentul pentru care au fost gandite, adica gaming. Cu toate acestea, marele castigator al testului nostru de astazi este modelul Stinger, HyperX demonstrand ca un nume nou poate face o figura frumoasa in orice domeniu, daca isi respecta consumatorii si ofera dotari generoase pentru pretul cerut.
 
outro

Comentarii

Niciun comentariu la: Round-up + concurs – 6 casti de gaming mainstream: HyperX, Razer, Sennheiser, Logitech si Steelseries

Lasa-ne un comentariu: