lab501.ro

Review – TP-Link Archer T9E AC1900 Wireless Dual Band PCI Express Adapter

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 23 March, 2016.

TP-Link Archer T9E

 
Retelistica…pentru unii pasiune si job bine platit, pentru altii subiect de contemplare frugala in momentul in care isi instaleaza internetul in noua locuinta, doar pentru a uita complet de acest aspect o saptamana mai tarziu. Mai nou, providerii de internet includ chiar si routere wireless in abonament, prin urmare orice doritor de internet este gata de actiune cat ai spune “semnati aici”.

Si cum majoritatea abonatilor la internet nu utilizeaza mai mult de 1-2 desktop-uri si notebook-uri, plus smartphone-urile familiei, de la infant la bunic, nici nu exista motive pentru a acorda atentie subiectului retelistica. Doar cei mai “moderni”, care incep prin utilizarea unui NAS si ajung, poate, sa utilizeze solutii de supraveghere conectate la retea sau dispozitive din categoria casa inteligenta isi pun ulterior problema achizitionarii unui router mai performant sau a unui switch. In rest, marea majoritate a utilizatorilor sunt preocupati de clasica intrebare “daca am abonament Gigabit, calculatorul meu o sa downloadeze cu viteza asta?”.

Daca stam sa ne gandim, este normal asa… in fond, infrastructura de retea este ceva de care ne folosim in viata de zi cu zi, fara a atrage insa pasiuni si discutii aprinse, cum se intampla in cazul hardware-ului. Ei bine, exista totusi si categoria de utilizatori avansati, cei care au nevoie de mai mult. Unii dintre ei chiar lucreaza in domeniu si stiu ca ne citesc dimineata la cafea, la birou. Ei bine, acest articol nu se adreseaza chiar profesionistilor. Nu…pentru voi s-ar putea sa vina colegul meu Matei cu un articol interesant putin mai incolo.

Acest articol se adreseaza celor care pentru un motiv sau altul au nevoie de internet fara fir pe desktop si pot investi intr-un router si o placa de retea capabile. Din reflex, era sa continui aceasta propozitie cu “si nu le este frica sa le seteze”, dar mi-am dat seama apoi ca mi-a luat fix 3 minute sa setez router-ul si sa instalez soft-ul placii de retea. Deci nu… nici macar nu discutam despre ceva care necesita cine stie ce configurare sau setari. Doar bani…
 
Intro

Comentarii

Un comentariu la: Review – TP-Link Archer T9E AC1900 Wireless Dual Band PCI Express Adapter

  1. Sorin a scris pe:

    Felicitari! Un review excelent! Chiar eram interesat de placa asta, mai precis de modelul cu doar 2 antene-T6E. Detin momentan o placa wireless de la Edimax, iar driverele au ceva probleme pe Windows 10. Acum, dupa ce am vazut si review-ul vostru, nu mai am nici un dubiu si am s-o cumpar. :)

Lasa-ne un comentariu: