lab501.ro

Review – Microlab X1: sunet stereo bi-amplificat

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 14 July, 2016.

Constructie

 

Microlab X1 arata mai degraba ca niste monitoare de studio decat ca boxe dedicate pentru folosirea la PC. Incintele sunt captusite cu un material ce se aseamana cu pielea, dandu-i un aspect cu adevarat high-end. Ceea ce nu ii da un aspect elegant sunt cele 3 butoane laterale (Volum, Bass, Inalte) situate pe boxa din dreapta; desi sunt comode in utilizare, aspectul lor nu este chiar cel mai reusit, un design mai rotunjit si mai putin adanc probabil ca ar fi aratat mult mai bine.

Pe langa incintele propriu-zise, in pachet mai gasim cablul de alimentare, un cablu interconnect Choseal de calitate (jack 3.5″ -> 2 x RCA) precum si un cablu XLR pentru conectarea celor doua boxe. Microlab a folosit pentru X1 un cablu XLR datorita bi-amplificarii ce necesita 4 cabluri de legatura intre boxe, in loc de 2 cabluri in cazul amplificarii clasice. Forma incintelor este una atipica ceea ce necesita prelucrari suplimentare din partea producatorului, dar trebuie sa recunoastem ca arata foarte bine.

Vin la pachet si cu plase de protectie curbate, in partea de jos avand aplicat numele producatorului si seria din care face parte. Pe partea din spate a boxei din partea dreapta gasim toate conexiunile de care avem nevoie: mufa pentru cablul de alimentare, butonul de pornit / oprit, siguranta fuzibila pentru protectie, mufa XLR unde se conecteaza cablul de duce la cealalta boxa dar si cele doua mufe RCA pentru intrare.

 

7

6

1

 

Daca seria SOLO foloseste pentru frecvente joase difuzoare cu membrana de polipropilena si magnetul ecranat (pentru a nu deranja alte dispozitive), X1 demonstreaza din nou faptul ca este din alta gama, folosind un difuzor cu membrana de hartie si suspensie de cauciuc (magnetul nu este ecranat). Membrana de hartie are ca beneficii o redare mai calda si mai naturala a sunetelor, permite o filtrare mai simpla dar putem mentiona ca dezavantaj o lipsa de detalii in cazul frecventelor medii. Difuzoarele cu membrana din materiale mai dure (polipropilena, kevlar, etc) exceleaza la detalii in zona frecventelor medii dar au de regula spike-uri la anumite frecvente ceea ce face ca filtrarea sa devine o treaba mai complexa si mai costisitoare (daca o facem ca la carte, bineinteles). Tweeter-ul are o calota de 25.4mm (1″) in timp ce difuzorul de frecvente joasa are un diametru de 5.25″, ceva mai putin decat 6.5″ cat are SOLO 6.

 

4

5

3

 

Comentarii

7 comentarii la: Review – Microlab X1: sunet stereo bi-amplificat

  1. Hemisphere a scris pe:

    Material fonoabsorbant in ele, kanci?

  2. matose Post author a scris pe:

    Canci, canci :)

  3. Nelu a scris pe:

    Calitativ, pe sunet, sunt inferioare unor Audioengine A5+? Cu ce boxe le-ai putea compara?

  4. Audioengine A5+ sunt in total alta gama de pret la 2000lei+, asadar comparatie mi se pare un pic deplasata. Inafara de conexiunea Bluetooth si intrarile digitale pe care nu le are, X1 se poat compara la sunet cu R2000DB de la Edifier.

  5. matose Post author a scris pe:

    Audioengine A5+ sunt in total alta gama de pret la 2000lei+, asadar comparatie mi se pare un pic deplasata. Inafara de conexiunea Bluetooth si intrarile digitale pe care nu le are, X1 se poat compara la sunet cu R2000DB de la Edifier.

  6. Nelu a scris pe:

    Am inteles, multumesc.

    Am banuit ca o comparatie cu Audioengine A5+ ar putea fi cam mult, dar nu eram sigur, si aveam nevoie de o confirmare.

    Spun asta deoarece am gasit un versus, intre S1000DB si Audioengine A5+, unul destul de elaborat, tot asa intins pe vreo 5-6 pagini ca si revie-wl tau cu X1, unde la final, concluzia a fost ca S1000DB, ar fi o optiune foarte buna, datorita celor 100 euro mai ieftin si a performantelor pe sunet relativ comparabile cu A5+-ul

    Este adevarat ca nu e in engleza, dar cu un browser cum este Chrome-ul, care ofera si traducere in engleza, se poate intelege ca cele doua modele sunt umar la umar
    http://www.techtesters.eu/edifier-s1000db-vs-audioengine-a5/7/

    Multumesc inca odata pentru partea cu faptul ca X1 sunt destul in spatele A5+-lui, iar daca S1000DB este pe aceeasi linie cu A5+, cam ma edific deja.

  7. Fanica a scris pe:

    Fain review! Faine boxe. Se poate si mai bine… dar se poate si mult mai rau…
    Am ramas marcat in special de lista cu albumele ascultate. Si as fi tare curios cum ti se par melodiile insirate de mine mai jos. Eu zic ca ar merge intr-o lista cu muzica etalon de testat sisteme audio.

    Sai Yoshiko – Taiji no Yume
    Hako Yamasaki – Wandering
    Hako Yamasaki- Windmill

    Doar asa… o sugestie… Vezi tu daca merg sau nu… Mai bine zis “auzi”.

    :-)

    Hai noroc!

Lasa-ne un comentariu: