lab501.ro

Review – AVM FRITZ!Box 7590

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 1 September, 2017.

Concluzii

 
Prin lansarea lui FRITZ!Box 7590, cei de la AVM au adresat o serie de observatii primite de-a lungul timpului atat de la utilizatori cat si de la editori, adaugand un port WAN si configurand implicit toate porturile Gigabit la putere maxima. Practic, cu exceptia antenelor externe toate sugestiile au fost ascultate, iar in cazul puterii semnalului aceasta ingrijorare a fost adresata prim implementarea Multi-User MIMO.

Desigur, nu doar aceste aspecte au fost adresate, FRITZ!Box 7590 aducand atat modificari la capitolul design cat si la capitolul performanta, fiind de altfel cel mai rapid router testat de noi pana acum. Daca ar fi sa utilizam terminologia de marketing pe care o folosesc majoritatea producatorilor avem de-a face cu un router AC2533, ceea ce este cu adevarat impresionant, mai ales pentru cei care utilizeaza notebook-uri sau desktop-uri de ultima generatie care pot profita de pe urma vitezei in regim de lucru wireless.

Per total, FRITZ!Box 7590 este un router performant, care ofera posibilitati avansate de configurare, precum si o serie de functii pe care nu le intalnim pe majoritatea router-elor. Pentru un pret recomandat de 269 de Euro, primim unul dintre cele mai performante router-e de pe piata, care se apropie de saturarea standardelor actuale. Practic, singurul lucru pe care as vrea sa il mai vad de la AVM in viitor ar fi un router 10Gbit, in conditiile in care am testat deja doua placi de baza dotate cu aceasta functie.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – AVM FRITZ!Box 7590

  1. Cat amperaj scoate routerul pe usb 3? Este cu mult sub standard? Pentru ca daca nu scoate 900 mA nu vat rostul dotarii cu usb 3, considerand puterea limitata a procesorului si faptul ca nu e capabil 10gigabit.

    Pe langa asta, cat de important e DSL-ul in Romania, sincer?

  2. Monstru Post author a scris pe:

    DSL-ul in Romania nu este important deloc, asta este o functie pentru piata din Germania.

    Iar USB 3 este utilizat ca standard de transfer pentru stocarea externa pentru ca diferenta conteaza.

  3. Bennedict a scris pe:

    Daca nu e cu suparare pe cand ceva review-uri la ceva echipamente Mikrotik gen hAP ac lite MikroTik RB952Ui-5ac2nD sau Ubiquiti WiFi AP ori Ubiquiti routers?

    In alta ordine de idei, e o placere sa va citesc articolele, ca de fiecare data.

  4. Bennedict a scris pe:

    Alt model foarte bun dar subapreciat este hAP ac MikroTik RB962UiGS-5HacT2HnT

  5. Monstru Post author a scris pe:

    Daca producatorul le trimite la teste, le testam cu placere

Lasa-ne un comentariu: