lab501.ro

Evolio eReader EvoBook

Scris de: , in categoria: Gadget, in 17 February, 2011.

Specificații hardware și software

EvoBook-ul are un ecran de 6 inci cu display e-ink și o rezoluție de 600×800 pixeli, dimensiunile acestuia fiind de 178(l) x 128(w) x 9(h) mm cu o greutate de 228 de grame.

Din punct de vedere hardware, eReaderul este dotat cu un procesor Samsung S3C2416 din gama ARM 9 tactat la 400 MHz, 64 MB RAM DDR2, 2GB spațiu de stocare, totul susținut de o baterie Li-Polymer (1700mAh/3,7V). Sistemul de operare folosit este Linux 2.6 și oferă suport pentru 23 de limbi de circulație internațională, printre care și româna. Punctul forte al acestui device este reprezentat de multitudinea de formate de text suportate, mai exact: PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, IW44, IW4, FB2, OEB, PRC, MOBI, TCR, OPF. Cu toate că utilizatorii obișnuiți vor folosi maxim cinci dintre aceste formate este bine că avem mai multe variante. EvoBook suportă și standardul MP3 pentru melodii sau audiobook-uri și JPG, PNG, TIFF, GIF și BMP pentru imagini. În caz că vă întrebați, da, puteți citi și asculta muzică în același timp, însă, cam aici se opresc capabilitățiile de multitasking ale acestui eReader.

EvoBook conține 42 de cărți în momentul achiziției, printre acestea numărându-se cărți scrise de Max Blecher, Mircea Cărtărescu, Anton Holban, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu și alte 33 de titluri din literatura universală (Dostoievski, Dumas, Platon, Jules Verne, Mark Twain etc.). Toate aceste cărți ocupă doar 50 MB din cei 2 GB existenți, iar spațiul de stocare poate fi extins prin folosirea unui card SD/MMC de maxim 8 GB.

Sistemul de operare utilizat permite setări multiple, de la mărimea și tipul fonturilor, orientarea în pagină (landscape sau portret) până la setarea de „semne de carte”, adăugarea unor notițe, căutarea unor cuvinte sau accesarea dicționarului. Există și un sistem de file management rudimentar (copy, paste, move, delete, create new folder) însă atunci când avem câteva sute de cărți cea mai simplă modalitate de a găsi o carte este utilizarea funcției de căutare (se poate căuta după numele cărții, autorului sau cuvinte cheie).

Deși necesită un anumit timp pentru acomodare, folosirea meniurilor și accesarea celor mai folosite setări se face ușor și destul de intuitiv. Accesarea și răsfoirea celor mai folosite tipuri de fișiere (EPUB, TXT și PDF) se face destul de rapid, singura problemă pe care am avut-o a fost la o carte de Jules Verne care s-a deschis foarte greu.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: