lab501.ro

Anatomia tehnica a unei excursii – Zanzibar 2014

Scris de: , in categoria: Featured, Foto, Gadget, in 24 November, 2014.

Excursie

 
In momentul in care scriu acest articol, afara ninge iar stratul de zapada a trecut deja de 10cm (aici unde sunt eu, la munte). Nu este foarte frig afara, iar pentru mine astazi este white friday, adica vinerea in care muntele s-a invesmantat in portul alb al iernii. Si cu toate acestea, cu doar o luna in urma inotam cu delfinii in Oceanul Indian, undeva in emisfera sudica.

Unde am fost? De ce ne-am dus acolo? Cum am ajuns acolo? Sunt intrebari pe care le-am tot auzit de la prieteni in ultima perioada. “De ce acolo si nu in alta parte”… “nu v-a fost frica de Ebola/bastinasi/canibali/musca tzetze?”…

Ei bine, lucrurile nu sunt atat de complicate… Dupa cum stiti, obiceiul este ca dupa ce renunti la statutul de lup singuratic sa intreprinzi o calatorie alaturi de persoana pentru care ai facut acest lucru. In general, acest obicei arhaic este denumit “luna de miere” si tot in general nu inseamna ca esti plecat o luna. Ci mai degraba o saptamana sau doua…

Destinatiile acestui ritual variaza, insa majoritatea se incadreaza in tiparele “Paris/Venetia/Praga/”insert “oras romantic” name here, sau, desigur, Nisipurile de Aur / Kusadasi / Paralia Katerini, all inclusive daca se poate. Sincer sa fiu, Parisul si Praga le-am vazut, in Bulgaria imi place sa merg cu baietii in “team drinking”, in Grecia am alte destinatii preferate (pe care tocmai le-am vizitat anul trecut) iar Turcia o apreciez pentru alte aspecte, nu pentru litoral (Istanbul, istorie, mancare, etc).

Prin urmare, alaturi de o jumatate la fel de intreaga la cap ca si mine, am decis sa plecam intr-o aventura. Cum destinatiile de genul Asia sau America de Sud au darul deosebit de a strica echilibrul financiar al unui cuplu pentru cel putin cateva luni, ochii au inceput sa ne cada peste tot felul de oferte din Africa. Un continent pe care doream sa il vizitez de ceva vreme…

Dupa ce am filtrat ofertele de genul Senegal (pentru ca Ebola si razboi), respectiv Egipt sau Tunisia (pentru ca nu sunt pasionat de zonele in care conflictele religioase / etnice inca nu s-au incheiat), am vazut un nume cunoscut… Zanzibar…

Prima intrebare pe care am auzit-o de la mai multi cunoscuti a fost “Zanzi ce? Wtf is that?”. Ei bine, prin 1964, Tanganyika si Zanzibar se uneau, pentru a pune bazele a ceea ce astazi este cunoscut drept Republica Unita Tanzania. Tanzania este una dintre cele mai mari tari din Africa de Est, fiind marginita in nord de Kenya si Uganda, in vest de Republica Democrata Congo si in sud de Zambia, Malawi si Mozambic.

Ok, poate ati auzit de Tanzania doar in context peiorativ, la fel cum am auzit cu totii de Zimbabwe, Congo sau Botswana. Daca voi mentiona insa denumiri precum Serengeti sau Kilimanjaro, cu siguranta veti sti despre ce este vorba, pentru ca, daca lectiile de geografie si cartile de aventuri nu v-au placut, atunci macar Discovery si Animal Planet v-au prezentat imagini spectaculoase din aceste locuri (asta daca sunteti prea tineri ca sa aveti amintiri cu Teleenciclopedia).

Ei bine, inchipuiti-va ca in estul tarii unde se afla Kilimanjaro iar Serengeti porneste in nord catre Kenya, se afla un arhipelag numit Zanzibar. Adica o puzderie de insule mai mici, precum si doua insule mari, Pemba si Unguja. Dintre acestea, Unguja este insula care denumeste arhipelagul, fiind cunoscuta de asemenea sub denumirea de Zanzibar.

 

Map1

Comentarii

4 comentarii la: Anatomia tehnica a unei excursii – Zanzibar 2014

  1. RazvanS a scris pe:

    Foarte faina prezentarea. Multumesc.

  2. Luke a scris pe:

    Foarte bun articolul, cat despre destinatie…superba!

  3. Zanzibar Fain :D

  4. Lucian Mihai a scris pe:

    Ok

Lasa-ne un comentariu: